Tusinder at spare på mobilforsikring

I Elgiganten koster det 1.399 kroner at forsikre ens nye iPhone 6 mod uheld i et år, mens den tilsvarende ydelse koster 300 kroner i Wupti.

I Elgiganten koster det 1.399 kroner at forsikre ens nye iPhone 6 mod uheld i et år, mens den tilsvarende ydelse koster 300 kroner i Wupti.

Det er ikke ligegyldigt, hvor og hvordan du forsikrer din iPhone. Således er der over 1.000 kroner at spare på den forsikring, man kan købe i butikkerne sammen med telefonen.

Det viser et pristjek, som sammenligningsportalen Findforsikring.dk har foretaget for Søndagsavisen.

I Elgiganten koster det 1.399 kroner at forsikre ens nye iPhone 6 mod uheld i et år, mens den tilsvarende ydelse koster 300 kroner i Wupti. Også når du køber et fladskærms-tv eller en bærbar computer er der stor forskel på prisen på de såkaldte tillægsforsikringer.

Men selvom det derfor kan virke som en god handel at tegne en forsikring i Wupti frem for i Elgiganten, anbefaler Findforsikring.dk, at man slår koldt vand i blodet, når man midt i shopperusen får det obligatoriske tilbud.

»Det er et marked, hvor butikkerne har gode muligheder for at tjene nogle ekstra penge. Det er typisk et impulskøb ude hos forhandleren, som man siger ja til uden at have undersøgt priserne ordentligt,« siger Kasper Kjems, der er markedsføringsmanager hos Findforsikring.dk.

4 ting der dræber mobilens batteri

Tegn en elektronikforsikring
Han anbefaler i stedet, at man tegner en elektronikforsikring hos sit forsikringsselskab. En elektronikforsikring kan købes i tillæg til en indboforsikring.

I gennemsnit koster en elektronikforsikring 565 kroner hos landets 11 største forsikringsselskaber. Og selvom det er dyrere end de 300 kroner, det koster at forsikre ens iPhone hos Wupti, dækker forsikringen alle ens elektroniske produkter og er derfor billigere, hvis man også skal have forsikret sin bærbare og sin fladskærm. Omend elektronikforsikringen typisk har en højere selvrisiko.

»Det, vi kan se, er, at en tillægsforsikring er dyrere, end hvis du vælger at blive dækket gennem din indboforsikring.Tegner du flere tillægsforsikringer, bliver det pludselig mange penge, du spilder, i forhold til at købe en elektronikforsikring hos dit eget forsikringsselskab, som i modsætning til tillægsforsikringerne ikke kun dækker et enkelt produkt ad gangen,« siger Kasper Kjems.

Er iPhone 7 den bedste mobil?

mobilforsikring

Power er dyrest
Blandt de tre elektronikkæder i tjekket er det samlet set Power, der har de dyreste tillægsforsikringer.

2.422,75 kroner koster det at tegne de tre tillægsforsikringer her, hvilket er 1.858 kroner mere end prisen på den gennemsnitlige elektronikforsikring hos forsikringsselskaberne.

Af konkurrencehensyn ønsker Power ikke at oplyse, hvor mange tillægsforsikringer virksomheden sælger.

»Vi ser dog et stigende antal ødelagte smartphoneskærme, hvorfor kunderne også efterspørger denne type produktforsikring,« forklarer salgs- og marketingdirektør Mogens Betzer i en mail til Søndagsavisen.

Adspurgt om, hvorvidt Power gør kunderne opmærksomme på, at de efter al sandsynlighed vil kunne spare penge på at forsikre deres elektronikkøb hos deres eget forsikringsselskab, svarer han:

»Power har 14 dages fuld returret på produktforsikringer. Det giver kunden mulighed for at undersøge, om deres eventuelle
forsikringsselskab kan tilbyde de samme betingelser, fordele og ekstraservices billigere. Powers medarbejdere skal gøre opmærksom på de 14 dages returret, ligesom det fremgår af det udleverede returretsmateriale.«

Oisters gebyrfinte: Så mange millioner scorer mobilselskabet på skjult gebyr

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.