Brevkassen: Må en webshop hæve prisen på en vare, jeg har lagt i kurven?

Først når du har købt varen, er der indgået en bindende aftale mellem dig og webshoppen.

Først når du har købt varen, er der indgået en bindende aftale mellem dig og webshoppen.

Kære Camilla
I lørdags ville jeg købe julegaver til mine børn. Jeg fandt en oplagt gave til min søn og lagde den i kurven. Men da jeg ikke var overbevist om, at det var den rigtige gave, gemte jeg kurven, kiggede videre på nettet og glemte alt om den fyldte kurv.

Et par timer senere endte jeg alligevel med at gå tilbage til den første webshop med den fyldte kurv, men der var varen steget i pris. Må de gerne det, når nu jeg havde gemt kurven?

Hilsen

Dorte

Brevkassen: Hvordan sikrer jeg mig, at julegaverne når frem i tide?

Kære Dorte
Når du handler på nettet, finder varer og ligger dem i kurven, kan der ske det, at varen enten bliver udsolgt eller kommer til at stige i pris, hvis du lader varen blive i kurven uden at købe varen.

Når du lægger en vare i kurven, er der endnu ikke indgået en bindende aftale mellem dig og webshoppen, og derfor er der ikke noget ulovligt ved, at prisen ændrer sig på webshoppen, eller imens den ligger i varekurven.

Først når du har købt varen, er der indgået en bindende aftale mellem dig og webshoppen, og derefter kan prisen ikke længere ændre sig.

Venlig hilsen

Camilla

Brevkassen: Julegave blev sat ned efter køb – kan jeg få varen til tilbudsprisen?

ONLINESHOPPERENS BREVKASSE OG CAMILLA ENGEL POST
Søndagsavisen og e-mærket vil gerne ruste danskerne til at handle på nettet. Derfor har vi i samarbejde startet ‘Onlineshopperens brevkasse’, hvor du kan skrive ind med spørgsmål til internethandel. Har du et spørgsmål? Send det til online@son.dk, hvor ekspert Camilla Engel Post sidder klar til at svare på dit spørgsmål.
camillaengelpost
Camilla Engel Post er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.