Husk vejhjælp til din kør selv-skiferie

Når der er flere mørke timer på et døgn end der er lyse, og kulden sniger sig ind over landet, tager mange danskere på skiferie. En stor andel kører selv, da det ofte bliver en dyr fornøjelse at tage skiudstyret med i flyveren. Men kører du rundt i Sverige eller Norge uden et abonnement til autohjælp er én ting sikkert – det ville have været meget billigere at tage flyveren, hvis du får brug for hjælp.

Kaskoforsikringen dækker kun, hvis din bil er involveret i en ulykke. Derfor skal du have et abonnement til vejhjælp, hvis du skal til udlandet. Er du ikke dækket i udlandet, må du nemlig selv have pungen op af lommen, hvis du får brug for bugsering. Skal du på skiferie, vil sandsynligheden for at støde på glatte eller sneklædte veje være stor.

Glatte veje kan medføre flere uheld, da bilen vil være sværere at styre, og derfor kan et vejhjælpsabonnement vise sig at være meget nyttigt. Men bugsering er ikke den eneste fordel ved et vejhjælpsabonnement i Europa. Flere vejhjælpsabonnementer, som fx Falck Autohjælp tilbyder også, at du kan leje en billig lejebil, hvis din bil skal på værksted.

Det er ikke kun vejhjælpsabonnement, som du skal have styr på, hvis du skal en tur til udlandet i bil. De fleste lande har forskellige regler, hvad angår brugen af vinterdæk, pigdæk og snekæder. Der er ingen tvivl om, at bilen skal have vinterdæk på, hvis du skal på skiferie. Men du kan også komme i en situation, hvor du med fordel kan anvende snekæder eller hvor det er påkrævet, at snekæder skal forefindes i bilen.

Det kan være svært at skaffe snekæder i udlandet, så sørg for at have dem i bilen, inden du tager afsted. Perioden hvor pigdæk er tilladte varierer fra land til land, men tager du afsted i vintermånederne, er de tilladte i alle skisportsområder.

Er du en af de 1.2 millioner danskere, der hvert år tager på kør selv-ferie, så tjek hvordan du er dækket, hvis du får brug for hjælp på ferien. En bilferie bliver mere behagelig for hele familien, hvis I er trygge på vejene.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.