Sådan sparer du tusindvis af kroner på din skiferie

Skiferie involverer mange omkostninger til blandt andet udstyr, skitøj, liftkort, skiskole og specielt tredje halvleg i baren. Så din skiferie kan nemt komme op at koste 10.000 kroner.

Hvis du ikke har råd, så kan du selvfølgelig vælge et hurtigt lån, men du kan også vælge at se nærmere på de specifikke udgiftsposter og gøre det smartere.

Læs nedenstående tips til en billigere skiferie. Vidste du f.eks., at du virkelig kan spare penge ved at være sent ude?

1. Rejs aldrig i uge 7

Undgå uge 7. I denne uge har de fleste folkeskoler nemlig vinterferie, hvilket gør den til den klart dyreste uge på året at rejse i.

Ugerne før og efter er ligeledes nogle af de mest populære blandt de danske skirejsende, så disse uger kan du med fordel også forsøge at undgå.

De billigste måneder at tage på skiferie er januar og marts måned, hvor der kan være en del penge at spare på sin rejse. Og som bonus får du mere plads på pisterne, kortere kø til liften og mere plads i baren.

2. Vær ekstremt tidligt ude

Et af de vigtigste tips at følge, når det kommer til at booke en billig ferie generelt, er at være tidligt ude. Alle rejseselskaber ønsker af gode grunde at få afsat deres rejser i god tid.

Dette giver dem nemlig muligheden for at booke det rette antal fly og busser til deres mange rejsende. De tidlige bookings giver samtidig rejseselskaberne muligheden for at skaffe ekstra indkvartering, hvis de hurtigt får solgt ud.

Netop også af denne grund tilbyder rigtig mange selskaber en god pris for alle, der vælger at booke før alle andre. Book derfor gerne din næste skiferie allerede et halvt år i forvejen.

3. Vær ekstremt sent ude

Hvis du ikke nåede at være tidligt ude så gør det fuldstændigt modsatte. Dette års vinterferie ligger ikke langt væk, og hvis du venter med at booke til sidste øjeblik, så har du chancen for at score en uventet god deal. Du kan let spare 20-30% på skirejser. Søg på ”restpladser skiferie” i Google for at finde disse tilbud.

Du skal selvfølgelig acceptere, at antallet af destinationer og type af indkvartering er begrænsede, men du sparer et par tusinde kroner, og der er sikkerhed for sne.

4. Vælg de mindre populære destinationer

Der kan ligeledes være gode penge at spare, hvis du er parat til at droppe de mest populære skisportssteder i Norge, Sverige, Østrig og Frankrig og i stedet vende blikket mod destinationer som Polen, Bulgarien eller Tjekkiet.

Disse steder er muligvis ikke en del af dine normale overvejelser, men faktisk kan en typisk dansk familie nemt spare 8000 kroner eller mere på deres skiferie ved at søge mod disse mindre eftertragtede destinationer i stedet. Du kan læse mere om danskernes mest foretrukne destinationer her.

Det samme tip gælder med hensyn til dit valg af indkvartering. Hold dig fra de mest centrale steder, da disse hoteller kan tage højere pris end de steder, der ligger lidt længere væk fra pisten.

En typisk kør selv ferie i uge 5 til Østrig for en fire personers familie løber gerne op i over 26.000 kroner. Det vil sige, at du faktisk har mulighed for at skære næsten en tredjedel af den samlede pris ved at skifte destination. Du kan finde flere estimater af prisen på skiferier her.

5. Gør ferien kortere

Det sidste tip er simpelthen at gøre din ferie kortere. Er du typen, der ville være tilfreds med en 4-5 dags skitur, kan du nemlig undgå de ekstra dyre weekendovernatninger ved at rejse i hverdagen. Hvis du ankommer i løbet af søndagen og rejser hjem igen fredag, kan du være heldig at booke billigere indkvartering på et af de mindre populære hoteller i byen.

Som altid bør du naturligvis sørge for at booke dette hjemmefra. Sådan sikrer du nemlig den laveste pris for din tur.

Hvis du følger disse råd sparer du penge på ferien. Og tilmed er der gode muligheder for mere plads på løjperne og snegaranti. God tur!

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.