Spar penge på mobilregningen

Kender du dit mobilforbrug?

Måske betaler du for ydelser, du slet ikke bruger, eller for gebyrer, som du nemt kan slippe for.

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at gå dit mobilabonnement igennem og trimme det for overflødige udgifter.

Her har vi samlet nogle råd til, hvad du kan gøre for at tilpasse dit abonnement, så du ikke betaler mere end nødvendigt.

Pristjek: Spar op til 840 kroner om året på mobilen

Sådan kan du spare penge på dit mobilabonnement:

1. Kend dit behov
Ringer du sjældent, skal du måske ikke have fri tale. Streamer du mange film? Så er 5 GB måske ikke nok. Nogle teleselskaber har en selvbetjeningsside, hvor du kan se dit aktuelle forbrug. Ellers kan du altid ringe til dit teleselskab og få en anbefaling til et abonnement, der passer til forbruget. Teleselskabet 3 har ‘Abonnementstjek’, der automatisk finder det bedste abonnement til dit behov.

2. Tilpas abonnementet
Nogle har brug for en mobilforsikring, så de er dækket, hvis uheldet er ude, og man mister mobilen. Andre har en stor familie og kan med fordel købe et abonnement med datadeling. De rigtige til- og fravalg kan spare dig mange penge. Tjek, hvad teleselskabet tilbyder af muligheder, og hvilke der vil være en fordel for dig at inkludere i abonnementet.

3. Skal musiktjenesten følge med?
Nogle teleskaber tilbyder tjenester som Spotify og Deezer inkluderet i dit abonnement. Bruger du tjenester som disse, kan der være gode penge at spare ved at få dem som en del af abonnementet, men gør du det ikke, ender det med at blive penge ud ad vinduet hver måned. Udersøg, hvilke indholdstjenester der er inkluderet i dit abonnement, og overvej, om du har behov for dem.

Tusinder at spare på mobilforsikring

4. Slip for dyre roamingafgifter
Ringer du og går du på det mobile internet i udlandet, er det værd at overveje, om der skal inkluderes en form for roamingløsning i dit abonnement. Nogle teleselskaber tilbyder udlandstelefoni på samme vilkår som herhjemme. Det kan koste lidt ekstra, men i længden kan det spare dig mange penge, da du slipper for dyre roaminggebyrer, hver gang du bruger din smartphone i udlandet.

5. Undgå unødige gebyrer
Får du regningen sendt med pos­ten, kan det hurtigt beløbe sig til 50 kroner eller mere i gebyr hver måned. Tilmelder du dig derimod Betalingsservice, er der penge at spare. Nogle teleselskaber tilbyder en gratis betalingsmulighed via selvbetjening. Man kan med fordel bruge lidt tid på at lære at forstå sin regning, så man ved, hvilke gebyrer der eventuelt kan undgås.

6. Tjek markedet
Markedet ændrer sig hele tiden – både på pris og indhold. Nogle abonnementer udgår og bliver erstattet af nye med mere data eller tale, og gode tilbud bliver løbende lanceret. Samtidig kan dit personlige forbrug ændre sig. Tjek dit abonnement hver tredje måned, og undersøg, om der findes et bedre. Nogle teleselskaber tilbyder gratis abonnementsskift, mens andre kræver betaling for at ændre dit abonnement.

Hold øje med forbruget

På dit teleselskabs hjemmeside kan du se en oversigt over dit forbrug. Det er også muligt at hente en app, der løbende fortæller, hvor meget data du bruger. Prøv eksempelvis ‘My Data Manager’, der fås både til iPhone og Android.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.