Sommer giver takeaway-boom

Danskerne har i år været udsat for det ringeste sommervejr i 17 år, og det har sendt os i armene på caféer, pizzeriaer og sushi-barer.

Udbringningsportalen Just East oplyser, at de i juni, juli og august oplevede en stigning på 12 procent i antallet af bestillinger i forhold til samme periode sidste år. Sidste år bestilte danskerne 2,9 millioner måltider via Just Eat i sommermånederne, og det steg til 3,3 millioner måltider i år.

»På den måde har vi været heldige med, at det ikke har været nogen god sommer, for det har betydet, at vi har fået en del flere bestillinger. Vi kan generelt se, at når vejret er lidt halvskidt, så har man lyst til at sidde og hygge derhjemme, og så får man lyst til at bestille noget takeaway,« siger Carsten Boldt, direktør i Just Eat.

Mange fejl og mangler i takeaway

Pizza og burger er favoritter
En del af stigningen er også drevet af, at der er kommet 100 flere spisesteder ind i Just Eat-folden siden sidste sommer, men det er hovedsageligt vejret, der har gjort udslaget.

»Vi har generelt mere travlt, når det regner. Til gengæld går det så også den anden vej, hvis det har regnet i en periode, og solen så pludselig skinner. Så falder antallet af bestillinger med det samme,« siger Carsten Boldt.

Langt de fleste bestillinger er pizzaer, burgere eller pasta, men der bliver også solgt sushi og thaimad i et stadig stigende omfang, oplyser Just Eat.

Derfor sender vi ikke dårlig mad retur

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.