Test: Kendt mærke har det bedste ingefærshot

Rynkeby har fundet den bedste balance mellem smagen af ingefær og den brændende fornemmelse, den skal efterlade, mener dommerne.

Rynkeby har fundet den bedste balance mellem smagen af ingefær og den brændende fornemmelse, den skal efterlade, mener dommerne.

»Hold op, man får opbygget sig en solid halsbrand her,« udbryder Rune Kromann efter at have smagt på seks slags ingefærshots.

Han er kok og køkkenchef hos ISS og testdommer sammen med souschef Rasmus Møller.

De seks ingefærshots er forskellige i duft og smag og i, hvor meget de sætter halsen i brand. James Whites lille flaske med et enkelt shot brænder slet ikke, er dommerne enige om.

»Der står ‘intense pick-up’, men der er da intet intenst ved den. Det skulle lige være intens sødme,« siger Rune Kromann, da kokkene ser flaskerne, som ingefærdrikkene kommer fra.

En anden, der ikke bider for meget, men dog kradser lidt af ingefær, er 7-Elevens Palæo.

»Den dufter af den italienske citronlikør limoncello og har en mildere efterbrænder end flere af de andre. Jeg vil sige, at den er ret god til begyndere,« siger Rasmus Møller.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Sådan skal et ingefærshot smage

Et ingefærshot skal smage sødt og syrligt. Og så skal det have en kraftig smag af ingefær – først, når man får det i munden, og bagefter i form af en brændende fornemmelse.

Det skal brænde noget, men ikke så meget, at man ikke kan være nogen steder.

Alt for kraftig efterbrænder
Helt modsat er Pure fruit fra Aldi. Her er hårene lige ved at rejse sig på dommerne.

»Den har meget pulp i og virker ufiltreret,« siger Rune Kromann om shottet, hvor der ikke står ingefærjuice, men ingefærpuré i ingredienslisten.

»Den har en mild og god ingefærsmag, men en alt for kraftig efterbrænder. Det bliver for meget til et rent shot,« siger Rasmus Møller.

Til gengæld er dommerne glade for Rynkebys ingefærshot, der – som det eneste – er fremstillet delvist fra koncentrat.

»Det har en fyldig smag af ingefær og en behagelig, kraftig eftersmag. Dog trænger æblesmagen meget igennem,« siger Rune Kromann.

I alle testens shots er ingefær blandet op med æble- og/eller citronjuice. I Bangs er der også appelsinjuice, og i det danske Wish er citronsaft erstattet af stikkelsbærsaft.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Er ingefærshots sunde?

Ingefærshots bliver ofte fremhævet som en sundhedsbooster. Og ingefær har da også ifølge ernæringseksperter stoffer, der kan virke antiinflammatoriske og kvalmestillende.

Men samme eksperter har de seneste år i danske medier advaret mod at se et ingefærshot som medicin, superfood, helsedrik eller vidundermiddel.

Det skal ikke tillægges mere betydning end en del af en sund og varieret kost. Og det er altså ikke bevist, at det kan kurere hverken forkølelse eller kræft.

Kilder: Alt.dk, tv2.dk, samvirke.dk, dr.dk, coop.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.