Test: Få ægte hi-fi uden kabelrod

Musikglæde har intet at gøre med størrelsen af din bankkonto. Ligesom du kan gøre et decideret umusikalsk fejlkøb med et hi-fi-anlæg til 100.000 kroner, er det også muligt at få kanonlyd fra overkommelige komponenter. Det handler bare om at vælge rigtigt.

Det nytter ikke meget med superlyd, hvis stereoanlægget ikke dækker moderne brugeres behov. Det betyder, at anlægget skal kunne streame lyd trådløst fra en smartphone på nem vis.

Det er et krav, vi har stillet her, så i denne test finder du anlæg med forskellige løsninger hertil. Alle kan sluttes til hjemmenetværket og streame musik via netværksrouteren. Nogle har også Bluetooth for endnu lettere tilslutning.

Naturtro musik-formidling
I denne test har vi taget udgangspunkt i en prisseddel på omkring 10.000 kroner. Vi leder efter de komponenter, der bedst kan formidle musikken på naturtro vis.

For at kunne det er det absolut vigtigt at have en god mellemtonegengivelse. Det er trods alt dér, næsten alle instrumenter har det meste af deres energi.

Diskantområdet er også vigtigt, da det er i overtonerne, at rummet og luften i musikken kommer frem.

Testvinder bliver Marantz M-CR611 kombineret med KEF Q150. Hjertet i dette anlæg er den kompakte receiver Marantz M-CR611. Højttalerne i systemet er Q150, den mindste model i KEF’s nye Q-serie.

Finishen er helt okay for denne prisklasse – og lyden! Anlægget løber i cirkler om de øvrige testdeltagere med en frisk lydkarakter, der får os til at stampe takten.

Hvor konkurrenterne kun skraber i overfladen, formår Marantz + KEF at grave detaljerne frem og formidle musikken med krop og sjæl.

Læs mere på Testuniverset.dk

3 Ting, du skal holde øje med

Disse ting er værd at kigge efter, når du køber trådløst anlæg:

  1. Placering: Mange er fristet til at placere kompakthøjttalere i en bogreol. Vi anbefaler i stedet at investere i et par højttalerstandere.
  2. App eller remote?: Nogle anlæg leveres med fjernbetjening, men mobilen er altid ved hånden.
  3. Opgradér til bedre lyd: Der er skåret ind til benet for at nå prisen. I mange tilfælde kan man få endnu bedre lyd med en dyrere forstærker.


Testen er bragt i samarbejde med Lyd og Billede.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.