Test: Gode tv’er til omkring 10.000 kroner

Bravia 55XE9005 er et af de dyrere fjernsyn i feltet, men leverer også testens klart bedste billedkvalitet.

Bravia 55XE9005 er et af de dyrere fjernsyn i feltet, men leverer også testens klart bedste billedkvalitet.

Når tv’et skal opgraderes, er det også almindeligt at gå op i skærmstørrelse. Statistik fra elektronikbranchen viser, at 55 tommer er den størrelse, de fleste vælger. Men jo større skærmen bliver, jo mere tydeligt kommer svaghederne også frem.

Det lønner sig derfor sjældent at gå efter den største og billigste skærm, du kan finde – brug heller nogle ekstra penge på god billedkvalitet, er vores råd.

55-tommere med 4K, HDR og streaming
Mange af de tv’er, vi har testet hidtil i år, er dyre high-end-modeller, der er målrettet til de mest kræsne entusiaster. Men heldigvis findes der også alternativer til dig, der er mere prisbevidst. De bedste køb ligger for tiden omkring 10.000 kroner.

Her finder du alt fra gunstige mellemklassemodeller til “næsten-topmodeller”, som har fået priserne barberet i elektronikkædernes priskrig. Her kan de årvågne gøre et godt kup!

Læs mere på Testuniverset.dk

Traditionen tro har vi derfor samlet et felt af de mest spændende aktuelle tv-modeller i den nævnte prisklasse. De er alle højt specificerede 55-tommere med billed- og lydkvalitet over gennemsnittet.

Her får du billedkvalitet med 4K-opløsning og HDR (High Dynamic Range) plus et væld af funktioner og apps – uden at det koster en bondegård.

Hvad med OLED?
Vågne læsere vil bemærke, at vi ikke har nogen OLED-skærme med i testen. Men vi vil alligevel lige nævne Årets Bedste TV fra vores store kavalkade, LG OLED55B7V, som stadig er en af vores favoritter til under 20.000 kroner.

I denne test har vi imidlertid valgt at fokusere på nye modeller, som vi ikke har testet før, inklusive LG’s LCD-skærm 55SJ850. Hvilket af tv’erne er suverænt bedst, og hvilket giver mest for pengene?

Læs mere på Testuniverset.dk

Og vinderen er …
Sony kan skilte med såkaldt direkte LED-baglys (Direct LED), hvilket er ret sjældent i prisklassen. I stedet for at montere LED’erne ude i kanterne har Sony fordelt dem lige bag LCD-panelet.

Bravia 55XE9005 er et af de dyrere tv’er i feltet, men er også den, der leverer testens klart bedste billedkvalitet.

Takket være kraftigt, lysstærkt LED-baglys og suveræn billedprocessering er både lysstyrke og kontrast en klasse bedre end på konkurrenterne.

Disse ting er værd at kigge efter, når du køber nyt tv:
  • Størrelse: Når du skal have nyt tv, kan du lige så godt gå op i størrelse. 55 tommer er populært.
  • Billedkvalitet: Det lønner sig sjældent at gå efter den største og billigste skærm. Brug hellere ekstra på billedkvaliteten.
  • HDR hvad for noget? High Dynamic Range er et moderne videosignal med højere kontrast og et bredere farvespektrum.
  • Lyd: Et fladt tv giver flad lyd. Det er derfor værd at købe en soundbar.

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.