Halver varmeregningen: Pillefyret er her for at blive

Foto: PR

Foto: PR

Folk drager ofte paralleller mellem det gamle oliefyr og pillefyret. Pillefyret kræver dog piller, og ikke olie, for at kunne brænde. Oftest er det træpiller. Læs med i artiklen her og find ud, om pillefyret er den ideelle løsning til din bolig.

Tilbagebetalingstiden trækker op

Pillefyret er en investering over tid. Priserne varierer, men der er naturligvis også forskel på de forskellige pillefyr, og det kan være, at der er et, der er mere ideelt til din bolig fremfor et andet, hvorfor det er en god ide at forhøre sig hos de forskellige forhandlere, når man står over for en investering som denne.

Selvom et køb for 40.000 kr. kan skræmme de fleste danskere, så husk på, at pillefyret har en forholdsvist hurtig tilbagebetalingstid, da besparelserne er mange. Faktisk er besparelserne så iøjnefaldende, at man taler om, at pillefyret har tjent sig selv hjem allerede efter to til fire år.

Hvis du har olie- eller gasfyr, sparer du omtrent 60 % årligt på varmeregningen, og er det elvarme, som du kører med, så er besparelsen på op mod 70 % årligt.

Er din bolig gammel? Intet problem!

Hvis du sidder og tænker, at det hele lyder fint, men undrer dig over, om det overhovedet kan lade sig gøre i en gammel bolig, så frygt ej. Størstedelen af alle boliger i Danmark har nemlig eksisterende systemer, som pillefyret er kompatibelt med.

Pillefyret producerer en høj fremløbstemperatur, hvorfor det passer perfekt – også til de ældre huse – og dermed slipper man altså for at udskifte radiatorer. Pillefyret fungerer, uanset hvor gamle og dårlige dine radiatorer er.

Forureningen er lille

Vi lever i 2018, og global opvarmning er stadig et emne, hvis vi ser bort fra udtalelser fra USA’s præsident Donald Trump, der ikke er helt enig i det, som mange forskere mener er tilfældet. Uanset hvad din holdning på området måtte være, så lad os blive enige om, at forurening af miljøet er en negativ ting.

Pillefyret forurener langt mindre, end det er tilfældet ved mange andre opvarmningssystemer. Når pillefyret forbrænder træpillerne, bliver det gjort så komplet, at forureningen er næsten ikkeeksisterende. De gasser, der opstår ved forbrændingen, bliver ligeledes brændt af.

Styr det fra din telefon eller PC

De fleste pillefyr er beregnet til, at man kan opsætte dem med en telefon eller andet. Dermed får man muligheden for at styre og overvåge det hele fra sine mobile enheder. Det er utrolig smart, og du slipper for selv at skulle være hos pillefyret fysisk for at lave justeringer.

Enkelte producenter overvåger rent faktisk pillefyret selv og kontakter dig, hvis de kan se, at der er udsving eller andet, der ikke er, som det burde være.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.