Test: God lyd til budgetpris

4 Ting, du skal holde øje med
 • Størrelsen: Hele idéen med hørebøffer til mobilen er, at de skal være lette at have med sig.
 • Over-ear eller on-ear: Overvej, om du bedst kan lide puder, der sidder på eller rundt om øret.’
 • Foldbare eller ej: Hovedtelefoner, der kan foldes sammen, fylder naturligt nok mindre i lommen.
 • Prøv dem i butikken: Vores ører er forskellige, så prøv dig frem, og se, hvad du synes, lyder bedst.

Lækre og vellydende

Urbanista Seattle Wireless
Pris: 1.000 kroner

At affeje Urbanista som endnu et cool hovedtelefonmærke uden substans ville være en fejl. Designet er enkelt, og de skriger ikke på opmærksomhed. Materialevalget er nøje gennemtænkt, og konstruktionen er enkel, men velfungerende. Vores eneste lille anke er, at touch-kontrollerne ikke altid reagerer som forventet. Men det er de eneste billige trådløse hovedtelefoner, vi har hørt, der lyder rigtig godt.

Specifikationer:

 • Type: on-ear
 • Tilslutning: Bluetooth 4.1, kabel
 • Kontrol/mikrofon: ja
 • Vægt: 172 g
 • Batteritid: 12 timer

Velbyggede og medrivende

Jabra Move Wireless
Pris: 780 kroner

Leder du efter et par diskrete hovedtelefoner, er Jabra Move Wireless ikke et dumt valg. De kan ikke foldes sammen, men er så velbyggede, at de burde kunne klare at blive proppet ned i tasken. Betjeningen er logisk, og de gør et glimrende arbejde med at få hitlistemusik til at lyde medrivende, men er mindre velegnede til finstemte stykker. Desuden kan de føles lidt ubehagelige i længden, og batterilevetiden er moderat.

Specifikationer:

 • Type: on-ear
 • Tilslutning: Bluetooth 4.0, kabel
 • Kontrol/mikrofon: ja
 • Vægt: 150 g
 • Batteritid: 8 timer

Bastunge og underholdende

Monster ClarityHD On-Ear
Pris: 1.200 kroner

Hvis du vil have små hovedtelefoner med meget bas, går du ikke galt i byen med Monster ClarityHD. De sidder behageligt på ørerne, kan klappes sammen og har nem betjening via et touchpanel. Bassen er fyldig og følges godt op i mellemtoneregistret. Sangstemmer og akustiske instrumenter er ikke så tydelige som på visse andre modeller, og vi savner lidt overtoner. Men det lyder aldrig hårdt eller trættende.

Specifikationer:

 • Type: on-ear
 • Tilslutning: Bluetooth 4.0 aptX, kabel
 • Kontrol/mikrofon: ja
 • Vægt: 194 g
 • Batteritid: 24 timer

Tiltalende og praktiske

Plantronics BackBeat 500
Pris: 750 kroner

Plantronics rammer helt rigtigt med BackBeat 500. De ser måske lidt plasticagtige ud, men de virker velkonstruerede og kan foldes fladt til transport. Uanset om man kan lide diskrete eller opsigtsvækkende farver, kan man finde en passende model. Betjeningen er enkel, og de har lang batterilevetid. Lyden er god, omend den hælder mod det varme, hvilket dog også er, hvad de fleste foretrækker.

Specifikationer:

 • Type: on-ear
 • Tilslutning: Bluetooth 4.1, kabel
 • Kontrol/mikrofon: ja
 • Vægt: 155 g
 • Batteritid: 18 timer

Præsentable, men trættende

Philips SHB9250
Pris: 900 kroner

Førsteindtrykket af Philips SHB9250 er godt. Hovedtelefonerne er ret små og kan lægges helt flade, hvilket gør dem lette at have med. Designet er stilfuldt. De er også nemme at komme i gang med takket være understøttelse af parring med mobilen via NFC. Derimod fungerer touch-kontrollerne ikke pålideligt. Hovedtelefonerne sidder desuden ret hårdt om hovedet, og den dundrende bas bliver trættende i længden.

Specifikationer:

 • Type: on-ear
 • Tilslutning: Bluetooth 4.0, kabel
 • Kontrol/mikrofon: ja
 • Vægt: 155 g
 • Batteritid: 16 timer

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.