Test: Light eller almindelig – hvilken remoulade er bedst?

Almindelig vinder over light, men tre light-remoulader er gode og får fire stjerner. Nettos to remoulader taber.

Almindelig vinder over light, men tre light-remoulader er gode og får fire stjerner. Nettos to remoulader taber.

Da Søndagsavisen sidste år testede mayonnaise, blandede vi light og almindelig i blindtesten. Resultatet var belejligt for dem, der vil spare på kalorierne.

Budget light-mayonnaise fra Føtex og Bilka smagten nemlig bedst af alle, vurderede dommerne.

Så heldigt falder det ikke ud for de kalorie-bevidste, når det gælder remoulade. To scorer topkarakter i kampen om at havne på fiskefileten på de danske frokostborde. Begge er i kategorien ‘original’ og altså ikke light.

Sådan skal remoulade være

Der skal være balance mellem syrligt fra eddiken og bitterhed og sødme. Vi vil gerne kunne smage ingredienser som løg, hvidkål, blomkål og agurk.

En remoulade, der ikke sælges som grov, skal være fintsnittet og fast i konsistensen, så den ikke løber af maden.

En billig og en dyrere vinder
»Den kommer tættest på hjemmelavet. Der er god smagssymfoni og balance mellem syre og fedme. Den er blandt de groveste uden at være en grov remoulade og smager frisk,« siger lektor på Københavns Professionshøjskole Preben Ves­tergaard om Rema 1000’s remoulade, der takseres til seks stjerner.

Meddommer Michael René, der netop har udgivet en bog om sensoriske tests og underviser samme sted, forklarer, hvorfor den dyrere Graasten-remoulade også får topkarakter.

»Den har et tilpas niveau af syre, lidt bitterhed og smag af pickles. Konsistensen er fin, og den har lidt anderledes smagsnoter end de andre, hvilket gør, at den skiller sig ud – på den gode måde,« siger han.

De to dommere er også begejstrede for K Remoulade, der får fem stjerner. Og så er der fire stjerner til tre light-remoulader fra Rema 1000, K-Salat og Graasten.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

To Netto-remoulader taber
Sidst i testen ender de to remoulader fra Salatmes­teren, som kan købes i Netto.

»Salatmesteren er altså ikke mesteren i dag,« konkluderer Michael René, da testen er ovre, og dommerne får lov at se emballagerne.

Light-versionen får middelkarakteren tre stjerner. Michael René vil gerne honorere, at remouladen tør skille sig ud og være lidt innovativ med det, som begge dommere betegner som utvetydig karrysmag. Men den kan ikke komme i top, hvis man skal være tro over for den klassiske remouladesmag, enes de om.

»Jeg synes, at karrysmagen dominerer for meget. Det er ikke en klassisk remoulade – hvis man tror det, kan man blive skuffet,« siger Preben Ves­tergaard.

Sidstepladsen sætter Salatmesteren sig også på.

»Den smager næsten mere af mayonnaise eller fransk hotdog-dressing end remoulade og er bleges­t af alle,« siger Michael René.

»Ja, den er flad og mangler smag,« siger Preben Vestergaard og konkluderer:

»Salatmesteren er absolut de dårligste valg her.«

Konfronteret med den bedømmelse skriver kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Mads Hvitved Grand i en mail:

»Smag og behag er som bekendt forskellig. Baseret på salg og forbrugertilbagemeldinger er Salatmesterens i den grad en remoulade, der falder i danskernes smag.«

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Hvad er remoulade?

Remoulade består typisk af en mayonnaise (rørt på æggeblommer, olie, sennep, citron og (estragon)eddike) tilsat hvidkål, syltet agurk, blomkål og løg.

Den kan være smagt til med krydderier som karry, gurkemeje, koriander og salt. Man kan selv røre en hurtig remoulade ved at røre hakket pickles med mayonnaise.

Remoulade går godt til det, der har behov for et syrligt pift, fordi det for eksempel er salt eller fedt. Det kan være fiskefilet, spegepølse og pomfritter.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.