Danske bilkøbere har fart på

Et blik på årets første fem måneder viser et marked på samme niveau, idet der i år er solgt 98.216 nye biler mod 99.832 biler i sidste års tilsvarende måneder – en forskel på blot cirka 1600 biler svarende til 1,6 procent. Forskellen på i år og sidste år er mindsket og må betegnes som marginal.

Importørerne og deres forhandlere oplever stor efterspørgsel og lyst til at handle ny bil – hvilket også afspejles i forbrugertilliden, der ifølge Danmarks Statistik både er steget et pænt stykke siden sidste måned og ikke har været højere siden maj sidste år.

»Bilsalget i maj tog virkelig fart, og vi har nu indhentet en god portion af det lille efterslæb, vi har haft i forhold til årets salg i de første fem måneder. Vi konstaterer, at danskerne igen har stor lyst til at købe ny bil, og den generelle forbrugertillid er støt stigende. Det kan vi naturligvis kun være glade for – og vi har da også positive forventninger til de kommende sommermåneder,« siger Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

Test af Fords nye minibil: Hidsigprop med talenter

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.