Test: Jo mere hvidløg i dressingen, jo bedre

COLOURBOX17741343_2

COLOURBOX17741343_2

»Når det hedder hvidløgsdressing, så bør der vel være en vis mængde hvidløg i.«

Preben Vestergaard nærstuderer de flasker med hvidløgsdressing, som han netop har smagt og bedømt sammen med kollegaen Michael René. Begge underviser på Københavns Professionshøjskole i blandt andet ernæring og sensorik.

Dressingerne er smagt i en blindtest, men efter at stjernerne er uddelt, kigger dommerne på indholdet. Og her bliver det tydeligt, at dressingerne med mest hvidløg har fået den bedste vurdering i testen.

»Den har en meget intens smag af hvidløg, men også lidt sødme, som klæder den,« siger Michael René.

»Ja, der er god harmoni mellem det søde og det syrlige. Den har en meget tyk konsistens, men vil klæde en salat virkelig godt,« tilføjer Preben Vestergaard.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Sådan skal en hvidløgsdressing være

Glat og cremet konsistens og lidt syrlighed. Den må gerne smage lidt af æggeblomme, krydderier og krydderurter, men skal selvfølgelig først og fremmest smage af hvidløg. Konsistensen skal ikke være for tyk, men heller ikke for tynd.

10 gange så meget hvidløg
Dommerne får slet ikke brug for hele karakterskalaen, der går fra nul til seks stjerner. Den laveste bedømmelse er tre stjerner, som er karakteren lige i midten og står for ‘et produkt på det jævne’. Den bedømmelse får Graasten og Kraft, som er dressingerne med mindst hvidløg i.

Faktisk indeholder vinderproduktet fra Rema 1000 præcis 10 gange mere hvidløg end Krafts dressing med hvidløg og urter, som kun har 1,5 procent hvidløg.

Nettos økologiske hvidløgsdressing af mærket Øgo har med 12 procent næstmest hvidløg og kommer ind på andenpladsen.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.