Brevkassen: Fortryder abonnement hos datingsite – kan jeg komme ud af aftalen?

Hej Camilla
Jeg har oprettet en profil på et europæisk datingsite, men har egentlig fortrudt, da jeg ikke fandt de andre profiler interessante. Jeg har ikke skrevet med nogen, men blot kigget på profilerne. Kan jeg komme ud af aftalen?

Hilsen
Julian

Brevkassen: Købte parfume og blev bundet til fordelsklub i 3 måneder – må de godt det?

Hej Julian
Du har som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, efter at du har oprettet en datingprofil. Datingsitet skriver dog ofte i betingelserne, at fortrydelsesretten bortfalder, hvis du tager abonnementet i brug ved at tjekke andre profiler eller kontakte andre brugere.

Du kan som regel ikke fortryde dit medlemskab blot ved at slette din datingprofil. Ofte skal datingsitet have skriftlig besked. Det skal være beskrevet i betingelserne, hvordan du bruger din fortrydelsesret. Betingelserne skal både fremgå af selve datingsitet og af ordrebekræftelsen.

Hvis du ikke kan fortryde aftalen, kan du med fordel opsige abonnementet med det samme, så du er sikker på, at det stopper, når betalingsperioden udløber.

Mange abonnementsaftaler er nemlig løbende, forstået på den måde, at bindingsperioden automatisk bliver fornyet, medmindre du selv opsiger aftalen.

På Forbruger Europas hjemmeside, forbrugereuropa.dk, kan du få gode råd og hjælp, hvis du ikke kan komme ud af din aftale med datingsitet. De hjælper forbrugere, der er kommet i klemme ved nethandel på tværs af EU.

Med venlig hilsen
Camilla

Brevkassen: Vare forsvundet under transporten – hvem har ansvaret nu?

CAMILLA ENGEL POST
camillaengelpost
Camilla Engel Post er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Artiklen blev bragt første gang d. 10/7 2017.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.