Guide: Sådan børnesikrer du let en tablet

Børn skal ikke bruge lang tid på en tablet, får de har regnet ud, hvordan man bruger apps, downloader spil, går på nettet og køber opgraderinger i spil.

Heldigvis behøver du som forælder ikke være årvågen hele tiden. Tablets kan nemlig indstilles sådan, at ungernes muligheder bliver begrænset.

Genialt! Sådan får du dansk Netflix til 20 kr.

Sådan børnesikrer du en iPad
Apples iPads er de mest populære herhjemme. De er så nemme at bruge, at selv små børn lynhurtigt lærer at swipe, åbne og lukke.

Heldigvis har Apple indbygget forældrekontrol i iPads og iPhones.

Du kan aktivere den ved at gå ind i “Indstillinger”. Derefter vælger du “Begrænsninger” og “Slå begrænsninger til”.

Vælg en pinkode, som du skal bruge, hver gang du vil ændre indstillingerne, og sørg for at vælge en let kode, du kan huske, ellers skal hele iPad’en nulstilles.

Derfor skaber børns digitale liv konflikter – se, hvad du kan gøre for at undgå dem

I begræsninger kan du bl.a. styre barnets adgang til indbyggede Apple-apps som App Store, podcasts og Safari. Ved at deaktivere dem forsvinder de fra mobilens skærm. De bliver ikke slettet – barnet kan bare hverken se eller åbne dem.

Ved at deaktivere kameraet kan du f.eks. forhindre dit barn i at tage billeder og optage video. Det er også muligt at blokere for installering/sletning af apps og køb i apps. Især sidstnævnte har kostet mange forældre dyrt, fordi barnet, uden at være opmærksom på det, har købt opgraderinger og tilbehør i ellers gratis spil.

Apple giver mulighed for at lave aldersbegrænsninger – dvs. blokering af indhold målrettet mod ældre aldersgrupper. Men det snyder lidt, for det gælder kun indhold (film, musik, bøger osv.) der i forvejen er en del af Apple-universet, f.eks. gennem iTunes og App Store.

Under “Websteder” kan du blokere for barnets adgang til bestemte hjemmesider. Du kan enten lave en liste over de hjemmesider, barnet må bruge eller en liste med de sider, der ikke må være adgang til. Begrænsningerne gælder kun når Safari-browseren bruges.

Børnepsykolog: Sociale medier skader dit barn

Sådan børnesikrer du en Android-tablet
Android er generelt et meget mere åbent styresystem end styresystemet på iPads. Det betyder bl.a., at der er mange flere muligheder for at børnesikre tablets, der kører med Android. Der findes mange forskellige apps til at klare opgaven, men Googles egen er den mest stabile.

Hent appen “Family Link” i Google Play Butik. Fra app’en kan du oprette en Google-konto til dit barn, og forbinde med barnets tablet.

Som forælder kan du bla. se hvor tabletten er, bestemme hvilke apps, der må installeres og åbnes, hvilke hjemmesider barnet må besøge osv.

At kunne styre adgangen til apps og funktioner er én ting. Men en af de tilbagevendende bekymringer i forældrerollen er podernes skærmtid.

Family Link gør det nemt at sende søde, automatiske beskeder til barnet om, at det er tid til at holde pause, lave lektier eller noget andet. Derudover får du et ret detaljeret indblik i, hvordan barnet bruger sin tablet.

Mobilabonnement.dk har kåret det bedste mobilabonnement til børn. Læs mere her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.