Find vej i app-junglen: 4 lærerige apps til børn

De fleste børn elsker at sidde med en smartphone eller en tablet. Og som forælder er det nemt at finde en tegnefilm på Netflix, der kan sørge for underholdningen.

Men tænk engang både at kunne give børnene skærmtid og lade dem blive lidt klogere samtidigt. Den kombination kan lade sig gøre, hvis man vælger de rigtige apps.

Her er vores favoritter:

1) Ramasjang

App’en rummer det store børneunivers fra DR. Børnene kan hygge sig med kendte figurer som Bamse og Hr. Skæg eller spille nogle af de mange lærerige spil.

Psykolog: Voksne, tag ansvar! Børn og unge bliver digitale narkomaner

2) Pixeline – Bogstavjunglen

At lære bogstaverne og deres lyde kan være en stor mundfuld. Men Pixeline kan hjælpe. I Bogstavjunglen skal Alfabeticus bruge hjælp til at finde alle bogstavdyrene, der er sluppet løs.

Undervejs får banet små opgaver i bogstavernes lyde, deres plads i alfabetet stavemåde og bøjning, og Pixeline er altid klar med en opmuntrende bemærkning.

Spillet kan vælges i tre sværhedsgrader, så børn på flere niveauer kan lære noget.

Mobilabonnement.dk har lavet en guide til barnets første mobiltelefon og mobilabonnement. Læs mere her

3) Ordkøkkenet

Voksende tænker ikke over et ords stavelser, men når et barn skal lære at læse er stavelserne et vigtigt element. De fleste gør det ved at klappe stavelserne for at konkretisere opdelingen.

Ordkøkkenet er et rigtig godt supplement til det. Barnet skal hjælpe kokken med at komme de rigtige ingredienser i gryden, ved at finde stavelserne i hvert ord.

Opskrifterne bliver længere og mærkeligere undervejs, og ordene gøres sværere. På den måde kan app’en også være med til at udvide barnets ordforråd.

Børns Vilkår: Derfor bør du ikke ven med dine børn på Facebook

4) Småpenge

I den her app lærer små børn at kende forskel på danske mønter på en sjov og hyggelig måde.

Købmanden ved hvad tingene koster, men sparegrisen er altid sulten. Så det er op til barnet at fordele pengene mellem dem rigtigt.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.