Når hele familien er på nettet: 3 råd mod langsomt internet

I den moderne familie er der gang i en masse skærme hele tiden: Der streames film, musik, serier, bøger, tv, spilles på computere og telefoner og lægges selfies op på Instagram.

Når der er så meget gang i internetforbindelsen, kan det måske mærkes på hastigheden – og det er virkelig irriterende.  Hvad kan man så gøre ved det? Heldigvis er der et par tricks, du kan prøve, når internethastigheden halter.

Hvor hurtigt er dit internet? Tag hastighedstesten på Bredbånd.dk

  1. Sæt kabel i

Det bedste råd mod langsomt internet er at tilslutte med et kabel der, hvor det kan lade sig gøre. Overordnet set er kablede internetforbindelser mere stabile og hurtigere end trådløse.

Det hjælper ikke så meget på smartphones og tablets, men de fleste tv-bokse, fjernsyn og så videre kan godt tilsluttes med et kabel fra den trådløse router.

Få hurtigere internet helt gratis

  1. Befri routeren

En trådløs router er smart, fordi den skaber et trådløst netværk, som enheder kan koble op til. Desværre har mange en tendens til at gemme dem væk i skabe, på nederste hylde og lignende steder. Det er en dårlig idé.

En router pynter godt nok ikke på indretningen, men for at kunne levere et optimalt trådløst signal skal den stå så frit og uforstyrret, den kan.

Det betyder, at den ikke skal stå i skabe, omgivet af store vægge og andet, der kan hæmme signalet. Prøv at placere den højere oppe, måske endda helt oppe under loftet.

Ekspert: Sådan klæder I barnet på til at træde ind i den digitale verden

  1. Genstart

Hvis du ringer ind til din bredbåndsudbyder for at klage over den langsomme forbindelse, vil du helt sikkert blive bedt om at genstarte routeren.

Det er ikke helt uden grund, for når routeren bliver genstartet, er den tvunget til at lave en ny forbindelse til din bredbåndsudbyder, og det kan nogle gange være nok til at løse problemet.

Det samme gælder i øvrigt mobilen, computeren, eller hvad der ellers giver problemer.  

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.