Hvem kigger med? Sådan bruger du mobilen helt anonymt

Internettet og retten til privatliv går ikke altid hånd i hånd. Nysgerrige virksomheder kan nogle gange se, hvad du foretager dig på nettet, og kriminelle lurer i krogene for at stjæle oplysninger.

Du kan sikre dig mod de nysgerrige blikke ved at investere i en VPN. En VPN skjuler din placering og ip-adressen på din smartphone, så du kan være på nettet i fred.

Her er fem grunde til at få en VPN på din smartphone:

Er du blevet hacket på Facebook? Så nemt kan du tjekke det

Beskytter privatlivet
Med en VPN kan ingen udefra overvåge dig eller stjæle dine oplysninger. (Medmindre du selv indtaster dem et forkert sted).

Brug offentlige wifi-netværk med ro i maven
Der er offentligt tilgængelige wi-fi-netværk overalt, men de kan udgøre en enorm sikkerhedsrisiko.

Du kan nemlig ikke umiddelbart vide, om og hvordan de er beskyttet, så du risikerer, at nogen udnytter det til at skaffe sig adgang til din mobil eller dine oplysninger.

En VPN laver en krypteret forbindelse, så ingen kan opsnappe noget.

Bredbånd.dk har lavet en stor anmeldelse af de bedste VPN-udbydere. Læs mere her.

Netværk uden begrænsninger
Nogle wi-fi-netværk er omfattet af begrænsninger af hvad de må og kan bruges til. Ofte er de også sat op til ikke at kunne besøge bestemte websites osv. Med en VPN bliver begrænsningerne sat ud af spillet.

Snak helt ubekymret
Den seneste opgørelse fra Teleindustrien viser, at danskerne bruger mindre taletid og mere data. Det skyldes blandt andet, at flere ofte foretager opkald over nettet: FaceTime og Skype som det mest udbredte.

Det kan ske, at stemnesamtaler udgører en sikkerhedsrisiko fordi kriminelle kan lytte med. Det er de afskåret fra, hvis du bruger en VPN.

Kender du den mørke side af internettet?

Mere private søgninger
De store søgemaskiner bruger dine søgeord til at afgøre, hvilke reklamer du skal præsenteres for. Med en aktiv VPN søger du mere privat.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.