Guide: Spar penge (næsten) uden at arbejde for det

“Spar penge uden at tænke over det” – kan det lade sig gøre?

Det kunne være virkelig lækkert, hvis opsparingen bare fyldte sig selv, uden at du skulle gøre det mindste. Sådan hænger verden desværre sjældent sammen, men der ER faktisk nogle måder, hvor du kan fylde opsparingen næsten uden at arbejde for det.

Læs også på MY DAILY SPACE: Er det småt med opsparingen? Boost kontoen med 9 nemme tips

#1: Få banken til at runde op

Nogle banker har en smart sparefunktion til dit betalingskort, som du nemt kan tilmelde dig for at se pengene rulle ind, uden du selv skal gøre noget for det. I udlandet kalder man det et “keep the change”-program, og det går i al sin simpelthed ud på, at dine køb bliver rundet op, og det lille beløb, der er “for meget” bliver sat direkte ind på din opsparingskonto.

Køber du for eksempel for 25 kroner, bliver der rundet op til nærmeste 10’er, og så ryger der altså fem kroner ind på en opsparing. Før du har set dig om, har du sparet 1.500 kroner op bare ved at bruge dit betalingskort.

Du kan også overføre de “skæve tal”, du ser på din konto, så du altid har et rundt beløb stående. Er der for eksempel 3.105,18 kroner på din konto lige nu, så læg de 5,18 kroner over på din opsparing. Gør du det ofte, bliver de mange små beløb til en helt fornuftig “indkomst” på opsparingskontoen.

Læs også på MY DAILY SPACE: Sådan får du råd til luksusmode på et lille budget

#2: Få en app til at spare penge for dig

Download en app, der gør arbejdet for dig – det er da smart! Der findes et hav af apps, der hjælper dig med at spare penge, og mange af dem kræver kun, at du sætter indstillingerne i begyndelsen.

Det kan for eksempel være Level, hvor du sætter et budget, og den i løbet af dagen fortæller dig, hvor mange penge du har tilbage at bruge af, eller Unsplurge, hvor du indtaster, hvad du sparer op til, og den kommer med sparetips og udfordringer, der hjælper dig i gang, så du ikke selv skal tænke så meget over det.

Læs også på MY DAILY SPACE: Mangler du overblik over økonomien? Sådan lægger du et budget

#3: Udlej et værelse – eller byt, og spar penge

Har du mere end et værelse, og vil du virkelig gerne spare op, så udlej det. I de fleste tilfælde behøver du ikke engang rydde det: Mange vil gerne have et møbleret værelse, og der er masser af især studerende, der mangler et sted at bo.

Du kan eventuelt beslutte, at du vil bo på lidt mindre plads i et halvt år, så du kan spare de penge op, som din lejer betaler i husleje. Det kan være det værd!

Er du lidt tændt på denne ide, men ikke sikker på, at du vil have en roomie – eller har du ikke et ekstra værelse – så prøv i stedet at bytte din bolig ud, når du skal på ferie. På den måde sparer du udgifterne til et hotelværelse eller en airbnb.

Læs også på MY DAILY SPACE: Sådan sparer du op til dit livs drømmerejse

#4: Bliv testperson

Spar penge på at se tv!

Der er masser af virksomheder, der vil betale for at få din mening, og nogle af dem udsender undersøgelser flere gange om ugen, hvor du skal krydse et skema af og sende ind. TV3-panelet er en af mange muligheder.

Tænk i de ovenstående baner, så har du hurtigt tjent point ind, som du ofte kan bruge på gavekort og dermed spare penge på for eksempel gavebudgettet. Ind på opsparingen med de penge i stedet!

Læs yderligere fire tips på MY DAILY SPACE.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.