Test: Vådservietter til babyer indeholder uønsket kemi og parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi har testet vådservietter og konstateret, at op til flere indeholder parfume og tilsætningsstoffer, man bør skåne sine børn for.

Det gælder blandt andre Dove Baby Wipes, Matas Baby vaskeservietter* og First Price Baby* vådservietter, der alle indeholder konserveringsmidlet phenoxyethanol, som ifølge en vurdering fra de franske sundhedsmyndigheder ikke bør indgå i plejeprodukter, som anvendes til pleje i bleområdet, skriver Tænk.

Test: Skadelig kemi i 20 deodoranter

På Dove Baby Wipes er det anført, at vådservietterne er lige så milde som vand. Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler dog vand og vaskeklud til daglig brug, da vådservietter hovedsageligt er til ture, hvor der ikke er adgang til vand.

Heldigvis er der masser af gode valg, der er fri for parfume og uønskede kemiske stoffer – se alle de testede produkter på tænk.dk, hvor hele testen ligger frit tilgængelig.

*Producenten oplyser til Forbrugerrådet Tænk, at de er ved at lave en ny udgave uden phenoxyethanol.

Denne te indeholder uønsket kemi

Fakta om phenoxyethanol

Brug af konserveringsmidlet phenoxyethanol i babyplejeprodukter er omdiskuteret. Flere vådservietter med både miljø- og allergimærke indeholder stoffet.

Den franske sundhedsmyndighed (ANSES) fastholder i dens vurdering fra foråret 2018, at den fraråder brugen af stoffet i produkter, der er beregnet til bleområdet.

Dette på trods af, at EU’s videnskabelige komité for forbrugersikkerhed (SCCS) tidligere har vurderet, at stoffet er sikkert i brug også i bleområdet.

På baggrund af de franske myndigheders vedvarende bekymring anbefaler Forbrugerrådet Tænk Kemi af forsigtighedshensyn vådservietter uden phenoxyethanol, da den til tider irriterede hud i bleområdet vil i højere grad kunne optage stoffet. På den måde kan børn risikere at blive udsat for mere af stoffet, end hvad der vurderes at være sikkert.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk Kemi

Test: Dyre cremer er fyldt med usund kemi

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.