Brevkassen: Købte dyre støvler, som pludselig blev væsentlig billigere – har jeg ret til at få penge tilbage?

Kære Camilla
Jeg har lige købt nogle splinternye skistøvler til min skiferie med min familie. Jeg købte dem på en online sportsbutik, og jeg glæder mig meget til at bruge dem.

Jeg har bare opdaget nu, at butikken holder udsalg, og derfor er de samme skistøvler, jeg købte, nedsat med 50 %, hvilket jeg finder lidt uretfærdigt, da de var rigtig dyre, og jeg jo har betalt fuld pris.

Alt godt
Lone

Brevkassen: Åbnede pakke med vare, jeg ikke havde bestilt – SKAL jeg betale nu?

Kære Lone
Jeg tror, de fleste kender til netop den følelse af ærgrelse, du beskriver her. Du har nemlig ikke krav på at få udbetalt halvdelen af købsprisen. Du kan fortryde dit køb, inden for 14 dage efter at du har modtaget varen.

Enkelte webshops har en længere frist. Hvis du stadig er inden for den frist, som er angivet, kan du fortryde dit køb, og efterfølgende købe støvlerne til udsalgspris.

Bemærk dog, at du som udgangspunkt skal betale for at sende støvlerne retur.

Mvh.
Camilla

Brevkassen: Kjole kom aldrig frem – skal min datter nøjes med et tilgodebevis?

Fakta
Svaret er givet af Camilla Engel Post, der er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Brevkassesvaret blev bragt første gang d. 13/3 2018.


 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.