Sådan beskytter du dit barns onlineliv med kunstig intelligens

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har udviklet en teknologi, der bruger kunstig intelligens til at advare forældre om at barnet eksempelvis bliver mobbet i onlinebeskeder, bliver lokket til at sende nøgenbilleder eller bliver forsøgt franarret penge.

Hvis algoritmerne opdager noget, får forældrene besked. Det er så op til dem at afgøre, hvad der skal ske. Dialogen mellem børn og forældre skal være den vigtigste, mener Bogdan Botezatu, it-sikkerhedsekspert hos Bitdefender.

Politiet advarer børn og forældre: Momo’ er tilbage på sociale medier – og bagmændene har onde hensigter

– Som forælder behøver man ikke være ekspert i den digitale verden og sociale medier for at tale med sine børn om, hvordan de bør opføre sig online. Man skal tale med dem om passende opførsel online, ligesom man taler med dem om opførelsen i skolen eller fodboldklubben. Det er efter min mening altid bedre at guide de unge i den digitale verden i stedet for at forbyde dem at begå sig i den, siger han i en pressemeddelelse.

YouTubes børne-univers har ramt Danmark

Der har det seneste år været en hel del eksempler på, at man som forælder ikke altid kender til de upassende ting ungerne laver på nettet.

Senest har politiet sigtet yderligere 148 personer for distribution af børneporno i den såkaldte umbrella-sag. I starten af 2018 blev lidt over 1.000 personer, primært unge, sigtet i samme sag.  

Algoritmebeskyttelsen er en del af Bitdefender Box 2. Den kan du læse mere om hos it-borger.dk lige her. 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.