Pas på fupopkald, som kan koste dig dyrt – se, hvordan du bør forholde dig

Du kender det måske? Ubesvarede opkald på din mobil fra numre, du ikke kender.

Det kan være fristende at ringe tilbage og finde ud af, hvem der står bag opkaldet, men pas på. Hvis der er tale om et fupopkald, kan det i sidste ende blive rigtig dyrt, fordi nummeret, du ringer til, typisk er overtakseret. Det viser en sag fra Teleankenævnet.

– Selvom det kan virke fristende at ringe tilbage, så tænk dig altid godt om, hvis nummeret er ukendt. Foregår opkaldet for eksempel til satellittelefoner, kan det koste dig mange penge, fordi taksterne er meget høje, siger Susanne Aamann, der er forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Guide: Sådan undgår du at købe kopivarer på nettet

I sagen fra Teleankenævnet kunne teleselskabet dokumentere, at forbrugeren via sit SIM-kort to gange havde ringet tilbage til et nummer, der startede med +008818. Heraf var et af opkaldene af længere varighed. Forbrugeren blev takseret for 45 kroner pr. minut.

Teleankenævnet vurderede, at teleselskabet ikke var bekendt med, at det pågældende nummer blev brugt til fupopkald. Teleselskabet fik dermed medhold i sagen.

– Udgangspunktet er, at du skal betale for det forbrug, der er registreret på dit SIM-kort. Det gælder også, selvom det drejer sig om opkald til fupnumre. Så der er ekstra grund til at være forsigtig. En hjælp kan være at tjekke, om andre har erfaring med nummeret, fx via en søgning på nettet, siger Susanne Aamann.

Brug mobilen med omtanke: Sådan undgår du unødig stråling

Under sagsbehandlingen blev Teleankenævnet opmærksom på, at et andet teleselskab havde spærret for opkald til det påklagede nummer.

Teleankenævnet fandt det hensigtsmæssigt, at det bliver undersøgt, om teleselskaberne fremover kan udveksle oplysninger, når et selskab spærrer nummerserier på grund af konstaterede fupopkald.

Pas på: Danskere snydt for 200 millioner

Snyder du, eller bliver du snydt? Derfor er huslejen så svær at sætte korrekt

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.