Disse CV-fejl ødelægger dine jobchancer

Her er otte frygtelige fejltrin, du kan bruge til at skræddersy et virkelig dårligt CV.

Bliv klogere på, hvordan du giver en potentiel arbejdsgiver et pauvert indtryk af dig som ansøger og efterlader dit ry på jobmarkedet i flammer.

7 tip: Vær et skridt foran til jobsamtalen

Vil du gerne opnå den stik modsatte effekt, når du jagter drømmejobbet? Så følg IKKE disse (dårlige) råd.

 • Skriv ’jeg’, ’min’ og ’mig’ så mange gange som muligt
  Brug personlige pronomener så ofte som muligt. Det giver både en dårlig tekst, og efterlader læseren med et indtryk af dig som absolut selvcentreret.
 • Brug skøre fonte
  Gammeldags og alt for kreative fonte nedsætter læsbarheden af dit CV. Hvis du vil fremstå komplet useriøs, kan du fx bruge en af de mest udskældte fonte, Comic Sense.
 • Inkludér alle dine irrelevante erfaringer
  Modtageren af dit CV screener dit CV på få sekunder. Så hvis du eksempelvis søger et job som analytiker og vil være sikker på ikke at fremvise din faglighed, skal du bare inkludere irrelevant erfaring. Du kan fx fortælle, at du har været bartender på Oslobåden og laver en god frozen strawberry daiquiri.
 • Send ansøgningen fra en gammeldags mailserver som @yahoo.dk
  Den her er vigtig. For at fremstå sådan lidt digitalt afdanket, så brug konsekvent en mail, der starter med noget i retning af ’princess3490’ og ender på ’yahoo.dk’.

Sådan påvirker søvnmangel din karriere

 • Brug samme CV i alle ansøgninger
  Sørg for aldrig at opdatere dit CV, og målret det for guds skyld ikke mod den virksomhed og stilling, du søger! Der er mange gode grunde og værktøjer til at skræddersy dit CV, hver gang du søger en stilling. Med et generisk CV, som ikke er målrettet mod det enkelte job, er du sikker på at ende nederst i bunken.
 • Spring korrekturlæsningen over
  En af de store årsager til, at kandidater frasorteres, er grammatik- og stavefejl. Så hvis du sørger for at springe korrekturlæsningen over og lave slåfejl – allerhelst i det afsnit, som netop beskriver dine skriftlige evner – har du et betydeligt ringere CV.
 • Inkludér en masse buzzwords
  Skriv en masse flotte ord, der får dig til at lyde som alle andre. Hvem vil fx ikke bruge udsagnsord som resultatorienteret og teamplayer til at beskrive sig selv? Den beskrivelse kan ingen være uenige i, så den siger absolut intet om dig.
 • Link til irrelevant SoMe-konto
  Det er ikke relevant for en potentiel arbejdsgiver at se private billeder fra din Instagram-profil. Det kan være billeder af din baby i badekarret eller dig, der spiser en vegansk giffel i solen. Hvis dine sociale profiler ikke er bygget op om din faglighed, så inkludér dem i dit CV for at fremstå mindre professionel.

Kilde: Novorésumé 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.