Brevkassen: Hjælp, jeg har shoppet på en fupside! Hvad gør jeg?

Hjælp, jeg har shoppet på en fupside!

Hjælp, jeg har shoppet på en fupside!

Hej Camilla
Jeg har dummet mig!

Jeg har længe kigget på et par sneakers, og da jeg fandt dem på nettet til næsten halv pris, slog jeg til. Problemet er bare, at jeg aldrig har set skyggen af de sko, og pengene er trukket fra min konto.

Da jeg ikke havde modtaget skoene efter en uge, søgte jeg efter webshoppen på nettet, og her kunne jeg se, at flere nævner, at det er en fupbutik. Hvordan får jeg mine penge tilbage?

Hilsen
Nina

Onlineshopperens brevkasse: Hvor lang tid har firmaet til at levere min vare?

Kære Nina
Umiddelbart lyder det, som om du er blevet fanget af fupside på nettet.

Hvis pengene for skoene er trukket på dit betalingskort, skal du hurtigst muligt kontakte kortudbyderen, som har udstedt kortet til dig. Her skal du lave en indsigelse over den trækning, der har været på dit kort, og kortudbyder vil hjælpe dig med at få beløbet tilbage.

11 trin til sikker nethandel

Du skal kunne dokumentere, at du ikke har fået den vare, du har bestilt, og du har forsøgt at få fat i webshoppen.

Har du betalt med en bankoverførsel, kan du oftest ikke få dine penge tilbage, da bankoverførsler ikke er omfattet af de samme regler som betaling med kort.

Med venlig hilsen
Camilla

Onlineshopperens brevkasse: Kan jeg klage over et udløbet gavekort?

FAKTA
Svaret er givet af Camilla Engel Post, der er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Brevkassesvaret blev bragt første gang d. 13/4 2016.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.