Brevkassen: Må gavekort og værdibeviser have udløbsdato?

Kære Camilla
Jeg har købt et kroophold til mine forældre på et dealsite, og de har glædet sig til at få et weekendophold sammen i behagelige omgivelser.

Problemet er bare, at det gavekort, jeg har købt til mine forældre, desværre er udløbet før, de har nået at bruge det.

Hvad gør jeg nu? Kan det være rigtigt, at man gerne må lave en udløbsfrist på et gavekort fra en dealsite? Og hvor lang skal denne udløbsfrist som minimum være?

Mvh.
Thomas

Brevkassen: Købte dealtilbud til lukket café – hvad kan jeg stille op?

Kære Thomas
Gavekort kan som udgangspunkt benyttes i tre år fra den dag, de er udstedt. Reglerne er ens for alle slags gavekort, og gælder derfor også de gavekort, som sælges på dealsites.

Fristen kan imidlertid være kortere end tre år, så skal det bare stå på, og det skal være meget tydeligt, at fristen for indløsning er af kortet. Samtidig må fristen ikke være urimelig kort.

Afkortningen skal altså være meningsfuld i forhold til det, som gavekortet gælder til. Når der er tale om kroophold, vil jeg mene, at fristen som minimum skal være seks måneder.

Så hvis fristen er rimelig og i øvrigt er oplyst tydeligt på gavekortet, kan det ikke bruges.

Du nævner, at gavekortet er købt gennem et dealsite. Jeg antager derfor, at dine forældre har modtaget gavekortet på mail?

I så fald er det elektronisk, og det medfører, at de i stedet kan få pengene udbetalt af virksomheden, hvis det er under 12 måneder siden, at gavekortet udløb.

Reglen gælder, selvom det måtte stå på gavekortet eller i handelsbetingelserne, at gavekortet ikke kan omveksles til kontanter.

Mvh.
Camilla

Brevkassen: Må en netbutik ombytte til en “renoveret” telefon?

Fakta
Svaret er givet af Camilla Engel Post, der er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, som arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.