Dine VHS-film kan være tusindvis af kroner værd – se, hvilke film der er i høj kurs

Hvad ville du stille op, hvis du fandt to gamle VHS’er i kælderen? De fleste ville nok bare trække på skuldrene og køre filmene ned på genbrugsstationen. Men det ville aldrig ske for 53-årige Hans-Jørn Reimar fra Valby.

Han samler nemlig på VHS’er, og hans samling tæller 3.500 stykker. En samling, han udvider – men også en gang imellem sælger lidt ud af – via DBA. Det fortæller han i en artikel til DBA Guide.

10 tegn på, at din Barbie-dukke er guld værd

Takkede nej til 7.500 kroner for VHS-film
Hans-Jørn har blandt andet ”ofret” hele 6.000 kroner på VHS-filmen ’Kampen om mafiaen’, og i dag er det eksemplar efter sigende det eneste, der er tilbage af den film.

Han er også via DBA for nylig blevet kontaktet af én, der ønsker at give hele 7.500 kroner for VHS-udgaven af filmen ’Zoombie-massakren’. Men det tyder ikke på, at Hans-Jørn er villig til at sælge for dét beløb.

Karsten Ree: Dette er det dyreste, jeg har solgt på DBA

“Folk tror ikke, de er noget værd”
Hans-Jørns begyndte at samle på VHS-film, da han fik studiejob i en video-udlejningsbutik. I modsætning til andre udlejningsbutikker, havde denne døgnåbent, og især om natten kom de hardcore videonørder ind i butikken for at leje og aflevere film.

Her fik Hans-Jørn ofte nogle gode snakke med kunderne, og dér begyndte Hans-Jørns kærlighed for VHS-bånd. En kærlighed, der kan være svær at holde i live, nu hvor mange tilsyneladende ikke har samme følelser for de firkantede kassetter og sorte bånd som Hans-Jørn:

Folk gider ikke slæbe deres gamle VHS’er med på kræmmermarkederne, for de tror, de ikke rigtig kan få noget for dem, fortæller Hans-Jørn til DBA Guide.

Indkøbsposer ender som skraldeposer – så meget kan du spare ved at genbruge dem

Disse VHS-film er guf for samlere
Så Hans-Jørn har svært ved at få udvidet sin VHS-samling med lige præcis de 110 VHS’er, samlingen mangler. Nogle af de 110 film er kannibalfilm, og fælles for hele Hans-Jørns ”ønskeliste” er, at alle filmene på listen er fra før 1990.

– Alle VHS-film udgivet efter 1990 er ikke penge værd, for filmene efter 1990 er overgået til DVD, Blu-ray og streaming, fortæller Hans-Jørn til DBA Guide.

Det er altså film fra før 1990, som mange er begejstret for at finde på VHS, for de er ellers ikke udgivet andre steder. Ellers er de umulige at fremskaffe.

– Dertil er kannibalfilm i høj kurs. Så begynder vi at tale den hårde del – altså beløbsmæssigt, for det er sådan noget, der også interesserer udlandet. For vi har i Danmark nogle udgivelser, der ikke eksisterer så mange andre steder.

Red dit budget: Sådan undgår du madspild

Disse danske film er eftertragtet på VHS
Det er ikke kun gamle, udenlandske, helt genre-atypiske VHS-film, som i dag er eftertragtet på markedet. Hans Jørn fortæller, at der også er en del danske VHS-film, som der findes en del købere til:

– Der findes danske film, som slet ikke er udgivet på DVD. Sangen, ’Elsker dig for evigt’ med Lars HUG er lavet til filmen ’Et skud fra hjertet’. Den film findes der nok kun 3-4 eksemplarer af i dag på bånd, så det er en af de interessante, siger fortæller Hans-Jørgen til DBA Guide.

Også den danske film ’Det blodige kors’, som også er blevet kaldt ’Jeg så Jesus dø’ er også en film, som på VHS er mange penge værd i dag. Det samme gælder VHS-filmen ’Fredag den 13.’ og ’Maskernes nat’.

Du kan også forvente at tjene en del penge, hvis du ligger inde med den danske film, ’Normannerne’, som Lisbeth Dahl blandt andet medvirkede i.

Her er flere VHS’er, der er penge værd:

  1. Frankensteins Castle of Freaks (JVI) – 15.000 kroner
  2. Journey Into Beyond (Citycenta GO) – 10.000 kroner
  3. The Legend of Hillbilly John (Rainbow) – 10.000 kroner
  4. Dont Open the Window (Films of the 80’s) – 9.000 kroner
  5. Lemora, Lady Dracula (IFS) – 9.000 kroner
  6. Flesh Eaters (Knockout) – 8.000 kroner
  7. Black Decameron – 8.000 kroner
  8. Curse of Death – 7.000 kroner
  9. Farewell Africa – 6.000 kroner

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.