Sådan undgår du madspild i forbindelse med ferien

Ferietiden er over os, og mange danskere har givetvis været i en situation, hvor man tager hjem fra sommerhuset eller ferieboligen og er nødt til at smide en del mad ud, som man ikke fik spist under ferien.

Og derhjemme venter måske frugtskålen og køleskabet, hvis indhold er blevet dårligt, mens man har ferieret.

Sådan opbevarer du frugt og grønt korrekt og undgår madspild

Kan du spise den mugne mad? Se, hvilke fødevarer du bør kassere straks

En spritny undersøgelse fra Kantar Gallup for Stop Spild Af Mad viser dog, at danskerne generelt opfatter sig selv som gode til at undgå madspild i forbindelse med ferien.

Hele 65 pct. svarer således, at de er gode til at undgå madspild både inden og efter ferien. Og det er især nordjyske kvinder på 60 og derover, som er gode til at forhindre, at maden går til spilde.

Madspilds-app har reddet over 14 mio. måltider mad på knap tre år – og kan spare dig penge

15 pct. af respondenterne svarer, at de har madrester i køleskabet, der bliver smidt ud, inden de tager af sted på ferie. Og kun 6 pct. svarer, at der ofte er madrester på feriedestinationen, der ender med at blive smidt ud, når de rejser hjem, skriver organisationen Stop Spild af Mad i en pressemeddelelse.

– Det er positivt at se, at så mange danskerne har fokus på madspild i forbindelse med ferien, siger stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul og fortsætter:

– Vi skal naturligvis huske, at der kan være forskelle på, hvad folk siger i en undersøgelse, og hvad folk reelt faktisk gør i selve situationen. Men noget tyder på en positiv tendens og et skridt på vej i den rigtige retning. Kampen mod madspild har stået på i Danmark i 11 år, og det er godt at se den blive forankret hos danskerne – både til hverdag og på ferien.

Udnyt dine avocado-sten: Sådan laver du let dit eget, smukke avocado-træ

5 fødevarer, der ikke er så sunde, som du tror

Dårlig ånde? 6 fødevarer, der bekæmper hvidløgsånde

Gode råd før, under og efter ferien

1. Tøm køleskabet inden ferien: En uge eller to inden ferien skal du være opmærksom på at spise dig igennem dit køleskab. Grøntsager i grøntsagsskuffen og frugt i frugtskålen kan snittets og fryses. Gode madrester portionsopdeles og fryses. Så sparer du både penge og tid, du har mad i fryseren, når du er hjemme igen, og du undgår fordærvet mad, som byder dig velkommen hjem.

2. Spis op i sommerhuset og ferieboligen: Et par dage inden du skal hjem fra ferien, bør du starte med at spise, hvad du har af madbeholdningen, så du ikke bliver nødt til at smide maden ud på feriens sidste dag.

3. Madopbevaring på vej hjem fra ferien: Husk at tage køletasker og køleelementer med til sommerhuset eller ferieboligen. Disse skal nemlig bruges til at opbevare din overskudsmad, som du tager med hjem, når du er på vej hjem fra ferien. Det er nemlig vigtigt, at maden holder sig frisk, især hvis turen hjem er lang.

Kilde: Stop Spild af Mad

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.