Væk fra skærmen: God læsning til ungerne – her er de mest populære børnebøger

Søndagsavisen.dk tjener muligvis penge på link i artiklen

Er du mere til lydbøger? Prøv Mofibo gratis i 14 dage* og få adgang til et hav af lydbøger

Det kan være en stor udfordring at få ungerne til at lægge mobiler og tablets fra sig, men hvis du lokker med noget bedre, kan det sagtens lade sig gøre. Hvad kan så få børnene til at glemme alt om skærmkiggeri? Noget så gammeldags som en god bog. 

Vi har bedt Saxo.com* om at lave en liste over de 10 mest populære børnebøger. 

“Ternet Ninja 1 og 2” (af Anders Matthesen)

Anders Matthesen har stor succes med sin Ternede Ninja og dennes uheldige ven, Aske. I toeren  skal vi med Aske, hans ternede ninja-ven og hele den gakkede familie til Thailand.

Vi glæder os til et gensyn med papfar Jørn, som har gang i et nyt projekt (denne gang en tarm-app), Sune med den glubende appetit, Askes mor Sirene og onkel Stewart, ikke at forglemme.

Rygtet vil vide, at det ikke går stille af i Bangkok og omegn, når den højrøstede familie slår sig løs.


“Godnathistorier for rebelske piger 1 og 2” (af Francesca Cavallo og Elena Favilli) 

Godnathistorier for rebelske piger kan læses af både drenge og piger og består af 100 portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre.

Fra Astrid Lindgren til Aung San Suu Kyi, fra Coco Chanel til Marie Curie, fra Cleopatra til Frida Kahlo – hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr – og det er noget, de yngre læsere (og forældrene!) synes er fedt.

OBS! Klik her for at købe den*


“Mig og min hjerne” (af Charlotte Koldbye)

Fagbøger for børn hitter. Børn er supernysgerrige på verden omkring sig.

Og ligesom der er udkommet bøger til de voksne læsere om hjernen, hvordan den fungerer og er indrettet, så kan børnene også blive klogere på menneskets fascinerende hjerne i “Mig og min hjerne”.


“Den store månebog” (af Lars Henrik Aagaard) 

Af andre fantastiske fagbøger til børn, der hitter, kan vi nævne “Den store månebog”, der giver den nysgerrige læser en indføring i alt, hvad du gerne vil vide om Jordens store følgesvend og om vores fremtid deroppe.  


“Bogen om verden” (af Johan Olsen)

Hvordan opstod jorden? Og hvordan udviklede livet på den nye planet sig til det liv vi kender i dag? Det forklarer Johan Olsen (forsangeren fra Magtens Korridorer) på en sjov, let forståelig måde i børnehøjde.

Ungerne får svar på alt fra hvordan jorden opstod til hvordan det første liv gennem mange millioner års udvikling nu er blevet til græsstrå, rødbeder og mennesker.


“Her er vi” (af Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, der er aktuel med en ny smuk billedbog for de yngste læsere, nemlig “Hjertet og flasken” (køb den her)*, har med “Her er vi” skabt en nyklassiker inden for billedbøgerne – ikke underligt, at den er populær hos læserne, for den er så smuk – både i ord og billeder.


“Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr” (af Sigurd Barrett)

H.C. Andersens eventyr er eviggyldige klassikere og når de bliver kørt igennem Sigurd Barretts fantastiske maskineri, får de et nyt mundret sprog, der gør dem let tilgængelige for de yngre læsere.


“Frygtelige faster” (af David Walliams)

Grotesk morsom – en bog, der kalder på oplæsning, så hvis ikke forældrene selv åbner bøgerne, så skal ungerne nok bede dem om det. 


Er du mere til lydbøger? Prøv Mofibo gratis i 14 dage* og få adgang til mere end 100.000 lyd og e-bøger

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.