Virker dine røgalarmer ordentligt? Her er verdens bedste

En ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen IDA viser, at 14 procent af danskerne ikke har en røgalarm, og 14 procent overvejer at sætte én op.

Selvom du er en af dem, der har én eller flere sat op, kan det måske være en falsk tryghed.

For hvornår har du sidst tjekket røgalarmerne derhjemme? Er der strøm nok på batterierne? Virker de i det hele taget?

Test af røgalarmer: Flere virker ikke

Det er et af de få produkter, man aldrig håber at få brug for, men som i sidste ende kan være forskellen på liv og død – i bogstaveligste forstand. Når du alligevel skal sætte røgalarmer op, hvad enten det er den første, eller de gamle skal udskiftes, hvorfor så ikke vælge verdens bedste?

Amerikanske The Wirecutter har gennemgået et hav af forbrugeranmeldelser af røgalarmer og fundet den bedste: Nest Protect. Den koster omkring 1.000 kroner, men er til gengæld den smarteste og mest effektive røgalarm, du nogensinde har haft. 

Test: Her er den bedste håndcreme

Nest Protect er forbundet til en app på din smartphone. Hvis alarmen går, får du besked på din telefon og kan vælge at slukke for den. Så er det slut med at vifte febrilsk med et viskestykke, når der er lidt for meget røg i køkkenet.

Den er også forbundet til andre alarmer af sin slags i hjemmet, så hvis Nest Protect opdager en fare på børneværelset, bliver der også givet besked til resten.

Genialt! Sådan får du dansk Netflix til 20 kr.

Sådan får du adgang til tusindvis af skjulte serier og film på Netflix

Stemme advarer dig
Fronten på Nest Protect udgøres af en højttaler, så før de klassiske alarmer med hyletoner fortæller en rolig, dansk kvindestemme: “Advarsel, der er røg i køkkenet”, eller hvor alarmen nu sidder henne.

Fintfølende sensorer gør den i stand til at opfange både langsomt og hurtigtudviklende røg samt at kende forskel på røg og damp. Desuden måles indholdet af kulilte i luften.

Traditionelle røgalarmer kommer med en insisterende og ofte dårligt timet advarsel, når batteriet er ved at være fladt. Nest Protect tester sig selv løbende, og giver dig besked på mobilen hvis batteriet skal skiftes, eller der er noget andet galt.

Har du nogensinde ønsket dig, at nogen ville tænde noget lys for dig, når du står op om natten? Nest Protect lyser op i et klart, hvidt lys, når du går under den.

Nest lover, at røgalarmen kan beskytte dig og familien i op til 10 år. 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.