Sådan beskytter du dit privatliv på nettet

Hvert eneste år stiger antallet af danskere, der bliver ofre for onlinesvindel. Ofte er de kommet til at afgive deres kortoplysninger på falske hjemmesider, eller også har hackere udnyttet usikre forbindelser på ellers troværdige hjemmesider.

En tredje udbredt svindelmetode er, at hackerne skaffer sig adgang til intetanende danskeres computere. Og ud over svindlerne kommer der alle dem, der kan følge med i, hvad du laver online (din internetudbyder, Google og flere andre). 

Du kan styrke dit digitale privatliv og sikkerhed ved at kombinere to programmer: NordVPN* og det danske antivirusprogram Nej til virus*.

Genialt! Sådan får du dansk Netflix til 20 kr.

Sikker og anonym med en VPN
Hvis du ikke ser dig rigtig godt for, risikerer du, at oplysninger du udveksler på nettet er ikke er krypterede – det vil sige, at hackere og andre kan opsnappe dem, fordi de ikke er beskyttet af et sikkerhedslag.

Derudover er din computers IP-adresse, et unikt ID-nummer på din computer, frit tilgængeligt, og det kan bruges af blandt andre din internetudbyder til at spore din aktivitet. 

Al det kan forhindres ved at bruge en VPN. Kort fortalt virker en VPN ved, at den skaber en sikker forbindelse mellem din computer og resten af internettet.

Det betyder, at ingen kan få adgang til oplysninger, der normalt kan være sårbare mens de udveksles mellem din computer og hjemmesider.

Stjernerne er tilbage: Sådan streamer du den nye “Beverly Hills” serie gratis

Med NordVPN får din computer en anden IP-adresse, og dermed er dit online privatliv beskyttet mod snagende øjne. Selskabet er bosat i Panama, der har en af verdens bedste beskyttelser af det digitale privatliv, så hverken oplysninger om din computer eller din adfærd på nettet bliver gemt

Det eneste du skal gøre er, at købe et abonnement på NordVPN, downloade programmet, logge ind og forbinde til en server. Så længe du er forbundet til en NordVPN-server, har du fuld glæde af den superstærke beskyttelse, NordVPN giver. 

Jo længere tids abonnement du køber, desto billigere bliver det. Du kan få et abonnement til kun 20 kroner om måneden. 

Gør som tusindvis af andre danskere og beskyt din internetforbindelse med NordVPN*.

Komplet dansk beskyttelse
En VPN gør det ikke alene, for ud over internetforbindelsen skal computeren beskyttes mod trusler. Der findes mange sikkerhedsprogrammer – de fleste af dem er på engelsk eller oversat til dårligt dansk.

Nej til virus er anderledes. Hos det danske firma får du et alsidigt sikkerhedsprogram, der beskytter computeren, en stærk firewall, sikkerhedsovervågning af dit trådløse netværk og meget mere. 

Det bedste ved det hele er dog, at de danske sikkerhedseksperter hos Nej til virus kun er en mail eller et telefonopkald væk, hvis noget driller eller du har spørgsmål. 

Du kan se mere om forskellene ved produkterne fra Nej til virus herunder: 

 

Få en dansk IT-ekspert til at optimere din computer – gratis og sikkert. Læs hvordan på It-borger.dk 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.