Tastede forkert og fik to pakker – hvem skal betale udgiften til returnering?

Kære Camilla
Jeg modtog ikke en ordrebekræftelse, da jeg forleden skulle købe noget sengetøj på nettet. Jeg troede derfor, at der var sket en fejl, og bestilte sengetøjet endnu en gang. Denne gang fik jeg ordrebekræftelsen.

Et par dage senere modtog jeg to identiske pakker med sengetøj i – altså begge mine bestillinger. Jeg kontaktede webshoppen, og vi fandt i fællesskab frem til, at jeg har fået indtastet en forkert mailadresse ved den første bestilling.

Jeg skal nu sende det overskydende sæt tilbage, men hvem af os skal betale udgiften til returnering?

Hilsen
Martin

Må en webshop hæve prisen på en vare, jeg har lagt i kurven?

Kære Martin
Hvis webshoppen ikke reklamerer med gratis returfragt, er det de almindelige returregler, der gælder. Det er med andre ord dig, der skal betale udgiften til returnering.

Det er nemlig ens eget ansvar at sikre sig, at de oplysninger, man indtaster i forbindelse med onlinekøb på nettet, er korrekte.

Det er værd at huske på, for webshoppen er faktisk hverken forpligtet til at bede dig indtaste mailadressen to gange eller på anden måde gøre dig opmærksom på at dobbelttjekke dine oplysninger.

Venlig hilsen
Camilla

Fik en ekstra pakke – er det mit ansvar at sende den retur?

ONLINESHOPPERENS BREVKASSE
Svaret er givet af Camilla Engel Post, der er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Brevkassesvaret blev bragt første gang d. 2/6 2017.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.