Test: Her er de bedste vinterstøvler til dit barn

Søndagsavisen.dk tjener muligvis penge på link i artiklen

De fodkolde tider er lige om hjørnet, og det er tid til at købe varme vinterstøvler til junior, hvis sidste års model er blevet for lille eller slidt op.

Testfakta har testet, hvilke vinterstøvler der bedst formår at holde fødderne tørre og varme.

Test af flyverdragter: Vælg den rigtige til dit barn

Støvlen, som scorer den højeste samlede karakter – 9,1 ud af 10 – og dermed bliver testvinder, er Ecco Snow Mountain.

Støvlen udmærker sig ved at få topkarakter for både varmeisolation og vandtæthed, mens den også klarer sig godt på parametrene åndbarhed (7,7) og tørretid (8,0).

God søvn: Dét er vigtigt, når du køber dyner, puder og madrasser til børn

På en solid andenplads havner Treksta Arrow GTX High (8,8 samlet), der også scorer topkarakter for sin vandtæthed, mens den må nøjes med 8,5 for sin evne til at isolere varmen og 8 for tørretid.

Et tredje godt valg af vinterstøvler er Superfit Culusuk (8,3 samlet), der også får den maksimale score, hvad angår vandtæthed. Til gengæld må den også tage til takke med 8,5 for varmeisolation og blot  5,0 for tørretid.

Psykolog giver svaret: Bør børn selv bestemme farven på deres værelse?

Du kan køb testvinderen Ecco Snow Mountain her*.

Køb Superfit Culusuk her*

Fakta om testen af vinterstøvler

Følgende parametre er testet:

Vandtæthed

Vinterstøvlerne blev placeret i en gåsimulator med vand lige over sålen. Støvlerne fik derefter lov til at gå 200.000 trin i vandet ved 60 trin pr. minut. Laboratoriet kontrollerede med jævne mellemrum, om skoene havde taget vand ind. I dette tilfælde blev testen afbrudt, og antallet af trin, som skoene bestod, blev noteret.

Varmeisolation

Støvlerne blev fyldt med små metalkugler og forseglet, så de ikke lækker varme fra skaftet. En varmesensor målte temperaturen inde i skoene, før og efter at skoene fik lov til at stå i 30 minutter ved minus 20 grader.

Åndbarhed

Laboratoriet testede, hvor godt støvlen ånder. Foret med membranen såvel som det ydre materiale blev undersøgt, hvor godt de slipper fugt igennem. Materialet blev spændt som et låg over en beholder med fugtabsorberende materiale. Afvejning af beholderen før og efter testning viste, hvor meget fugt der passerede igennem materialet.

Tørretid

Laboratoriet vejede skoene og sprøjtede derefter indersiden med 56 gram vand. Laboratoriet målte derefter, hvor lang tid det tog for støvlerne at komme af med vandet og genvinde deres oprindelige vægt.

Hele testen kan læses gratis på testfakta.se.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.