Disse spil gør flere danskere til ludomaner

Afhængighed af spil er et stigende problem i Danmark, og tal fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd viser, at 10.000 danskere lider af ludomani. Det er næsten en fordobling siden 2005, hvor 5.200 danskere led af ludomani.

Ifølge Michael Bay Jørsel, leder af Center for Ludomani, tegner spil på internettet sig for 66 procent af de mennesker, der var i behandling i 2018, og heraf har godt halvdelen odds og live betting som deres foretrukne spil.

– Jo hurtigere et spil er, det vil sige jo kortere responstiden er fra indsats til tab eller tilbagemelding af gevinst, des større er risikoen for afhængighed. Det er især odds og live betting, der er farlige, udtaler Michael Bay Jørsel.

Her er de bedste spillekonsoller til børn

Tusinder kan ikke tage fejl: Her er de bedste brætspil

Justering af spilleloven
I spilbranchen har man for nylig udarbejdet et adfærdskodeks. En bred politisk kreds har indgået aftale om en justering af spilleloven og drøfter med branchen et fælles regelsæt, som øger forbrugerbeskyttelsen, og som medvirker til, at spil ikke udvikler sig fra underholdning til ludomani.

Man kigger blandt andet på begrænsning og udformning af spilreklamer og brug af pop op-vinduer med oplysninger om tids- og pengeforbrug. Det er et initiativ, som bl.a. Landbrugslotteriet hilser velkommen.

– Vi synes, det er et stort problem, at så mange danskere er afhængige af spil, og vi vil meget gerne være med til at tage ansvar for at begrænse spilafhængighed. Derfor ser vi også frem til, at der kommer fælles regler for hele branchen, udtaler Jette von Osmanski, der er kontorchef i Landbrugslotteriet.

Grim slagside: Rekordmange ludomaner

Fakta om Center for Ludomani

Center for Ludomani er Nordens største center for behandling og forebyggelse af ludomani. Centret tilbyder professionel og gratis behandling til mennesker, der har problemer med spil, og til deres nærmeste pårørende. Behandlingen er baseret på den kognitivt orienterede misbrugspsykologi.

Centret fungerer desuden som et videnscenter, der arbejder med præventive indsatser, bidrager til samfundsdebatten og deltager i en række forskningsprojekter.

Du kan kontakte Center for Ludomani skriftligt her eller ringe på 70 11 18 10.

Kilde: Center for Ludomani

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.