Få mere valuta for pengene: Besøg vores nordiske naboer

Søndagsavisen.dk tjener muligvis penge på link i artiklen

Hvis du er ved at planlægge juleshoppingen eller en sviptur i sen-efteråret og ikke vil sprænge budgettet, er der god grund til at rette blikket mod vores nabolande.

Valutaerne i Sverige og Norge er nemlig på det laveste niveau i årtier. Det gør det billigere at være dansk turist og ikke mindst shoppe på destinationerne, fortæller hotel- og rejsesøgemaskinen momondos danske presseansvarlige, Lasse Skole Hansen:

– Når vi rejser, tænker vi i første omgang på udgifterne til transport til feriemålet – fly, bil eller tog. Men en mindst lige så stor post på budgettet er de penge, vi bruger under selve ferien til mad, shopping, hotel etc. Og her er der netop nu en gevinst for danskerne i Norge og Sverige, hvor vi får mere for vores danske krone.

Her er lufthavnens fem travleste rejsedage – få gode råd til rejsen

En svensk krone koster p.t. ca. 0,69 danske kroner og en norsk krone koster ca. 0,73 danske kroner, viser Nationalbankens valutakurser. Så er det længe siden, at turen er gået til Skandinavien, er det ifølge momondo et godt tidspunkt at pakke kufferten og tage af sted nu.

– Der er mange ting at opleve i vores nordiske nabolande. Det er sæson for nordlys, som du kan se både på svensk og norsk jord. Skisæsonen er også snart ved sin opstart, så i stedet for at se mod alperne, hvor Euroen står stærkt i forhold til den danske krone, kunne Trysil i Norge eller svenske Idre Fjäll måske være en mulighed i år. Og så byder større byer som Malmø, Stockholm, Oslo og Bergen på et rigt kulturliv og smuk arkitektur, siger Lasse Skole Hansen.

Underholdning til rejsen: Her er de mest populære bøger

Spis ude og betal i lokal valuta på hotellet
Hvis du vil have mest mulig gavn af den svage nabovaluta, er der særligt to poster, momondo fremhæver, du kan spare penge på: hotel og restaurant.

Book hotellet hjemmefra, men afregn i lokal valuta på stedet. Det giver en bedre vekselkurs end at betale i danske kroner, selv om det ofte er en mulighed med kreditkort.

Er restaurantbesøg en vigtig del af ferien, er der også penge at spare på at gå ud at spise.

– I Sverige ligger restaurantpriserne i forvejen under tilsvarende danske steder – og med en svensk krone, der er svækket i forhold til den danske, bliver et lækkert måltid endnu billigere, fortæller Lasse Skole Hansen.

Han påpeger, at man skal huske, at der generelt er et højere pristryk i Norge end i Sverige. Det skal tages med i ferieplanlægningen, når budgettet lægges.

Flyselskaber gør erstatning for forsinkede fly besværlig – sådan får du din kompensation

Brexit-uro presser pundet
Det er ikke kun i Sverige og Norge, at møntfoden har fået nogle tæsk. Brexit-uroen har også længe presset det britiske pund, og i øjeblikket koster et pund ca. 8,6 danske kroner sammenlignet med 10,5 kroner før afstemningen om udtrædelse af EU.

Så har en tur til London længe stået på ønskelisten, kan der kan også være penge at spare her.

Tre destinationer, hvor du p.t. får mere valuta for pengene:

Sverige

Valutakurs: Ca. 0,69 danske kroner for en svensk krone

Stockholm fra 918 DKK. t/r

Fra Kastrup: 918 kr. t/r med afrejse 8. november og hjemrejse 16. november med Norwegian.


Norge

Valutakurs: Ca. 0,73 danske kroner for en norsk krone

Oslo fra 1.065 DKK. t/r

Fra Kastrup: 1.065 kr. t/r med afrejse 8. november og hjemrejse 16. november med Norwegian.


Storbritannien

Valutakurs: Ca. 8,65 danske kroner for et pund

London fra 831 DKK. t/r

Fra Kastrup: 831 kr. t/r med afrejse 9. november og hjemrejse 16. november med EasyJet.

Pristjekket er udført 29. oktober 2019 på momondo.dk og gælder for returbilletter på økonomiklasse for en person. Alle ruter er direkte.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.