Test af opvasketabs: En slags skiller sig markant ud

Alle all in one-opvasketabs er langtfra lige gode. Det viser en ny test af opvasketabs, som det svenske testinstitut Testfakta har foretaget.

Testvinderen er Fairy* Platinum, som samlet scorer karakteren 8,7 ud af 10, og som bl.a. excellerer i bevaring af glans (9,6) og nedbrydning af fedtbaserede rester (9,6).  Når det gælder indtørrede stivelsesbaserede madrester (såsom pasta, ris og kartofler), scorer produktet 8,4.

Forbrugerrådet Tænk har også testet Fairy Platinum og giver det bedømmelsen “God” (70 %).

Test: Her er den bedste håndcreme

Næstbedst i testen klarer Neophos** Quantum Max sig med en samlet karakter på 7,5. Produktet giver god glans (9,0), nedbryder fedtbaserede rester godt (7,9), men kan ikke hamle op med Fairy Platinum med hensyn til den samlede rengøringsevne (8,2 vs. 6,6).

På tredjepladsen i den nye test af opvasketabs havner en mere prisvenlig variant, nemlig Lidls W5 All in 1, der samlet scorer 7,0. Produktet sikrer også rigtig god glans (8,0), men scorer kun 6,6 i rengøring og 6,7 i nedbrydning af fedtbaserede rester.

Se alle de testede all in one-tabs på testfakta.se.

Test af barberskrabere: Disse er mest effektive og skånsomme

Test af håndsæber: Disse bør du undgå

Sådan undgår du, at opvaskemaskinen lugter
  • Opvaskemaskinen kan godt tåle, at du ikke skyller tallerkenerne. Der er et grov-filter og et finfilter, som samler skidtet.
  • Hvis du er grundig til at skrabe tallerkener for madrester, kan du nøjes med at tømme filtrene hver tredje måned.
  • Men fylder du maskinen med tallerkener med madrester, er du nødt til ofte at rense filtrene – måske en gang om måneden – ellers kommer opvaskemaskinen til at lugte.
  • Og hvis du bruger opvaskemaskinen, mens filtrene er helt stoppede til, kan det gå ud over opvaskemaskinen, og skidtet vil genudfældes på tallerknerne.
  • Hvis opvasken står i flere dage i opvaskemaskinen, er det en god idé at skylle servicet af, hvis du vil undgå en grim lugt.
  • Tør også kanterne på lågen grundigt af med en mikrofiberklud, både på selve lågen og gummikanten af kabinettet. Specielt sidder der meget smuds på gummikanten nederst på lågen.
  • Brug en lommelygte eller lys på mobiltelefonen til at tjekke, om der er snavs, skimmelsvampe eller kalk i maskinen.

Kilde: Bolius

*I Sverige markedsføres produktet under navnet Yes.

**I Sverige markedsføres produktet under navnet Finish.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.