Hakket kød tilbagekaldes – kan give diarré, mavesmerter, feber og opkast

HKScan Denmark A/S tilbagekalder hakket kyllingekød 7-10 procent fedt (405 g) på grund af fare for salmonellasmitte.

Produktet, der er solgt i Rema 1000-butikker i hele landet, er produceret 26.11.2019, har bedst før-datoen 04.12.2019, lot-nummer 04.12.2019 og stregkodenummer 5760725216500.

Danskerne spiser farlig mad – se, om du også gør det

Vækst af skimmel: Fødevare tilbagekaldes

Tilbagekaldelsen sker, efter at der er påvist salmonella i virksomhedens egne prøver af det hakkede kyllingekød.

Hvis produktet ikke er tilstrækkeligt opvarmet eller gennemstegt, er der risiko for smitte med salmonella.

Symptomerne er bl.a. diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast, skriver Fødevarestyrelsen sin hjemmeside og råder til at kassere varen eller returnere den.

Kan du spise den mugne mad? Se, hvilke fødevarer du bør kassere straks

Sådan undgår du at blive smittet med Salmonella
Vask hænder, når du har rørt ved råt kød
Husk at vaske dine hænder, når du har rørt ved råt kød. På den måde undgår du at sprede bakterier til færdig mad fx stegt kød, salat og brød.
Vask hænder, når du har skåret råt kød eller lagt det på grillen eller stegepanden med fingrene. Få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacter-bakterier kan være nok til, at du bliver syg.
Hold råt kød adskilt fra stegt – og fra salat og brød
Det er vigtigt at holde det rå kød adskilt fra det kød, som er stegt. På den måde undgår du at sprede bakterier fra det rå kød til det stegte kød.
Gennemsteg hakket kød og fjerkræ
Hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød skal være gennemvarmt. I disse kødtyper kan bakterierne nemlig også sidde inde i varen.
I hele stykker kød som stege og bøffer sidder bakterierne normalt kun på overfladen. Derfor behøver hele kødstykker ikke at blive gennemvarmet.
Skift eller vask skærebræt og kniv straks efter, at det har været brugt til råt kød
Så undgår du at sprede bakterier fra det rå kød via skærebrættet til mad, der er færdig og klar til at spise fx salat eller brød.
Smid den brugte emballage fra råt kød direkte i skraldespanden
Det er vigtigt, at den færdige mad ikke kommer i kontakt med saft fra råt kød, især saft fra fjerkrækød. Smid emballagen ud, og læg ikke det færdigstegte kød tilbage i emballagen.

    Kilde: Fødevarestyrelsen

Sukkersyndere: Så meget sukker indeholder populære fødevarer

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.