Vilde stigninger: Så meget er mågestellet steget i værdi

Hvis du pudser, sliber og maler, kan du ofte få restaureret dine ting, så de høster værdi i et videresalg. Men der findes også eksempler på ting, som egentlig bare skal stå og hygge sig for sig selv i et skab, og så vupti: Så er deres værdi pludselig blevet større.

Det er tilfældet med dele af mågestellet, skriver DBA Guide. Og i denne artikel er en vaskeægte samler af mågestellet klar med en række eksempler på, hvad for nogle ting fra mågestellet, du i dag kan få mere for, end hvad du gav for dem dengang.

Samleren er 48-årige Søs fra Hillerød. Hun har 600 forskellige dele af mågestellet og mangler endnu 100 dele, for at hendes samling er komplet.

Overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Kop steget 750 procent i værdi på bare ni år
Elsker du gammelt stel, og drikker du ofte kaffe, kakao eller te, ja så er der måske godt nyt til dig. For så var du måske nok en af dem, der i 2010 begav sig ned i butikkerne og anskaffede dig en eller flere termokopper fra mågestellet.

Og det har i bogstaveligste forstand kunnet betale sig i dag. I dag er koppen nemlig blevet mellem 2.500-3.000 kr. værd. Det vurderer Søs, der fortæller, at du fra ny i butikkerne i 2010 ”kun” skulle give 400 kr. for ét eksemplar.

Dine VHS-film kan være tusindvis af kroner værd – se, hvilke film der er i høj kurs

Steget til det dobbelte på ét år
Bordkort er ikke kun rare at have, hvis du har en lidt speciel familie, hvor du måske ikke bryder dig om at have halvdelen af dem som sidemand. Bordkort er også prisen værd i en anden forstand – ja faktisk helt bogstaveligt talt – og mere til.

For holderne til bordkort fra mågestellet kan du nemlig sælge for 1.800 kr. i dag, vurderer Søs, der selv for kun et år siden gav 800 kr. for selvsamme.

10 tegn på, at din Barbie-dukke er guld værd

Gav 20.000 kr.  for denne ting
Kopper og tallerkener er typisk de mest gængse dele i et porcelænsstel, men hvis du har købt noget mere ”skævt” som for eksempel et frugtfad, burde du kunne høste en god fortjeneste for det.

Søs vurderer, at et mågestelsfrugtfad er 4.000 kr. værd. Og faktisk endte hun selv med at punge ud med 20.000 for sit frugtfad, fordi hun bare måtte have det, og der var rift om det. Så du kan jo være heldig at indkassere mere end de 4.000 kr.

Søs er klar med endnu et eksempel på en ting fra mågestellet, som er steget i værdi. Ja, på bare tre år er kandelabrene fra mågestellet steget det tredobbelte.

Måtte kæmpe mod andre samlere
Det vides ikke, hvad Søs i sin tid gav for sine mågestelsæg, men sikkert og vist er det, at de små porcelænsfigurer var pengene værd. Og der måtte punges lidt ekstra ud for dem.

Søs fortæller nemlig, at da æggene blev sat til salg af en sælger på DBA, måtte hun kæmpe for dem. Andre var nemlig også interesseret i dem, så de blev konstant budt op. I sidste ende var det dog Søs’ bud, der vandt kampen.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.