Disneys nye streamingtjeneste kommer til Europa – og prisen er overraskende lav

Disney+ er allerede rullet ud i Canada, USA og Holland, og nu bekræfter Disney, at streamingtjenesten for alvor gør sit indtog i Europa d. 24. marts. Her lanceres Disney+ nemlig i Storbritannien, Irland, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Østrig og Schweiz.

Prisen for en måneds abonnement bliver 5,99 pund (ca. 53 kr.), men hvis man tegner et årsabonnement, er prisen 59,99 pund (ca. 530 kr.), skriver Disney i en pressemeddelelse.

Genialt! Sådan får du dansk Netflix til 20 kr.

Danmark må vente lidt endnu
Danskerne må desværre væbne sig med tålmodighed, for tjenesten lander først i Danmark til sommer. Hvad prisen bliver i Danmark, vides ikke med sikkerhed, men den kommer formentlig til at ligge omkring de 50 kr.

Og det er en virkelig favorabel pris, påpeger medieanalytiker.

– Det er meget aggressivt prissat, og de har endda en ambition om, at mange gerne vil købe et helt år og spare penge den vej. Det må altså siges at være billigt. Det er selvfølgelig forståeligt, at man fra starten gerne vil have en meget stor kundebase – spørgsmålet er, om de vil holde prisen så lav, siger Claus Bülow Christensen til DR.

Til sammenligning koster Viaplay 99 kr. om måneden, og Netflix’ billigste abonnement står lige nu til 79 kr.

Disney forklarer, at brugerne ved lanceringen kan streame ca. 7.500 afsnit af tv-serier, 25 eksklusive serier, 10 eksklusive film, et katalog på 400 film og 100 film, der for nylig har været biografaktuelle.

Vinterhygge: Tre serier, du ikke må gå glip af

Ikke kun tegnefilm
Disney-koncernen er meget mere end tegnefilm. Man har eksempelvis købt 21st Century Fox (skifter navn til 21st Century Studios, hvilket betyder, at alle 30 sæsoner af “The Simpsons” også kan ses på Disney+. Derudover ejer Disney blandt andre Pixar, Marvel og Star Wars.

Disney-cheferne regner med, at Disney+ har mellem 60 og 90 millioner abonnenter omkring 2024 – samme år som tjenesten skal give overskud.

Abonnenter vil kunne tilgå tjenesten på computer, mobil, tablet, spillekonsoller og smart-tv’er.

Her er de bedste streamingtjenester til hele familien

Sådan kan dit barn lære engelsk ved at se tegnefilm på streamingtjenester

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.