Test af ovnrens: Effektiv rengøring af genstridigt snavs

Ovnen er nok et af de steder i køkkenet, som er mest forsømt, hvad angår rengøring. Den er besværlig at gøre ren, og hvilke midler kan bedst hjælpe én med at få bugt med de fastbrændte madrester? Ny test af ovnrens gør os klogere.

Det svenske testinstitut Testfakta har nemlig sat sig for at undersøge, hvilke rengøringsmidler til ovne der er bedst til at fjerne genstridigt snavs.

10 tegn på, at du lider af rengøringsvanvid

Produktet, der opnår den bedste samlede bedømmelse, er Sterling ovn- og grillrens, som scorer 8,3 på en skala fra 1-10.

Midlet er rigtig godt (9,0) til at fjerne fedt og proteinholdig sauce (kødesauce), og med hensyn til brugervenlighed er det bedst. Hvad angår fjernelse af kagedej, scorer den 6,0. Derudover lugter produktet mindst af alle testede rengøringsmidler.

Disse rengøringsmidler kan gøre dig syg

Testens toer (samlet bedømmelse: 8,0), Mr Muscle Ovnrens, er bedst, når det gælder kagerester (9,0), mens produktet også scorer 9,0 for sin evne til at fjerne kødsauce. Det trækker dog gevaldigt ned, at produktet indeholder natriumhydroxid, der kan genere luftvejene.

– Natriumhydroxid er stærkt ætsende, og jeg er ikke overrasket over, at det kan irritere luftvejene, selv i lavere koncentrationer, oplyser Susanna Norrthon Risberg, rådgiver ved det svenske kemikalieinspektorat, til Testfakta.

Produktet, der lander sidst i testen og ikke kan anbefales, er AJAX Oven & Microwave (samlet bedømmelse 5,4), der er dårligst til at fjerne kagerester (3,0). Den klarer sig dog fornuftigt med hensyn til at fjerne kødsauce (7,0).

Læs den fulde test af ovnrens på testfakta.dk.

Ekspertens 5 tips: Smart rengøring, som alle kan overskue

Tænk dig om, før du bruger eddike til rengøring – sådan bruger du det rigtigt

Fakta

I testen vægtes parametrene således:

  • Evne til at fjerne sauce 40 %
  • Evne til at fjerne kagedej 20 %
  • Evne til at klæbe på lodrette overflader 20 %
  • Brugervenlighed 20 %

Dette er køkkenets vidundermiddel: Her er 10 ting, du kan bruge det til

Sådan gør du rengøringen nem og sjov

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.