Derfor skal du rejse alene, kvinde: 10 gode råd til soloferien

Har du prøvet at sætte kursen mod lufthavnen, vinke farvel til venner og familie i ankomsthallen og gå med sommerfugle i maven mod gaten klar til at rejse på eventyr alene?

Selv om tanken om at tage på soloferie og klare skærene på egen hånd i et fremmed land kan være lidt skræmmende, har en ud af tre danske kvinder rejst ud i verden alene. Og turene har været et selvstændighedsboost, gjort dem klogere på sig selv og givet ro med masser af mig-tid.

Sådan får du mest sommerferie for pengene

Sådan undgår du at overspise: Overlev ferien i god form

Det viser en undersøgelse af danskernes rejsevaner fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo. Her svarer 48 procent af de solorejsende kvinder, at ferien i eget selskab gav dem en følelse af selvstændighed.

Hver tredje lærte nye sider af sig selv at kende, og 28 procent slappede mere af end normalt, fordi der var tid til bare at være sig selv.

– Selv om man kan have sine betænkeligheder med at tage af sted som alene kvinde, er de masser af gode grunde til at springe ud i en ferie på egen hånd. Ud over at få en masse kulturelle oplevelser med hjem, peger vores undersøgelse på, at solorejsende kvinder ser ferien som et helle, hvor de selv kan bestemme 100 procent og samtidig udfordre sig selv. Og det gør, at de føler sig mere selvstændige, fortæller Lasse Skole Hansen, der er dansk presseansvarlig for momondo, og fortsætter:

– Der er stadig flere mænd end kvinder, som begiver sig ud i at opdage verden på egen hånd. Men hvis man bruger sin sunde fornuft og tager et par enkle forholdsregler, venter der mange gode oplevelser som kvinde på solorejse.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag deler momondo her ti gode råd til soloferien, der kan give flere kvinder mod på at rejse alene.

Test: Solcremer indeholder sundhedsskadelige kemikalier – se gode valg

Ti gode råd til solorejsende kvinder

Lyt til din mavefornemmelse

Stol på dine instinkter! Hvis du synes, en sidegade ser lidt skummel ud, så hold dig væk. Hvis en person virker lusket, undskyld dig og smut.

Hvis broen virker vakkelvorn, lad være med at krydse den. Din tid som solo-rejsende skal ikke bruges på at spille superhelt.

Lyv lidt

Ikke alle behøver vide, at du rejser alene. Fortæl folk, at du er på vej til at møde dine venner, din mand, din kone, hvis du kommer i tvivl.

I nogle lande kan det være nyttigt at medbringe en falsk vielsesring, som du kan liste på, hvis du får behov.

Spis alene, sid i baren

At spise ude alene kan være en god måde at bryde isen på. Sid i baren – hvis der er en – og sludr med personalet eller med din nabo.

Hvis du ikke får nye venner, vil du i det mindste få en omgang lokal viden serveret sammen med din aftensmad.

Tag på arrangerede ture

Indimellem er organiserede ture det bedste, der kan ske. Hvis du er i tidsnød eller bare vil se de lokale seværdigheder med en ekspert, er det på ingen måde pinligt at stille sig op i køen til en gruppetur.

Turene giver dig chancen for at møde andre rejsende, få information, som du formentlig ikke kunne finde andre steder, og få en lille pause fra at være din egen guide og planlægger.

Vær til at komme i kontakt med

Hvis du planlægger at rejse i et stykke tid, er det klogt at investere i et lokalt SIM-kort eller skifte til et selskab, der har mobildækning og data der, hvor du er.

Det giver ro i maven både for dine venner og familie derhjemme og dig selv, at I hurtigt kan komme i kontakt med hinanden.

Bedste mobilabonnementer: Stort pristjek guider dig til at vælge det rigtige

Download nyttige apps

Der er mange apps, som er en stor hjælp på rejsen: fra kortapps som Google Maps til oversættelsesapps og valutaomregnere over kontaktapps som WhatsApp, Skype og Facebook Messenger.

Kopiér dine dokumenter

Det er kedeligt, men vigtigt. Tag et foto af eller scan alle dine dokumenter; mail den både til dig selv og en person, du stoler på. Hvis noget forsvinder undervejs, har du en backup.

Tal til folk

På markedet, på hotellet, i restauranter, i butikker, i taxien – hop ud i det. Det kan synes grænseoverskridende i begyndelsen, men du ved aldrig, hvad du kan lære, eller hvem du vil møde.

Husk forsikring

Det koster ikke meget at få ro i sindet. Du ved aldrig, hvad der vil ske, fra flyselskaber der går konkurs til ulykker, du ikke havde forudset. Du vil kun bebrejde dig selv, hvis du ikke er forsikret.

Vær respektfuld

Uanset hvor du skal hen, så tjek op på de lokale skikke og deres takt og tone. Det tager ikke lang tid at læse op på do’s and dont’s, så vær sikker på, at du er godt klædt på – og tag høflighedshatten på.

Nøgletal fra undersøgelsen

om undersøgelsen

Momondos internationale undersøgelse om rejsevaner og tendenser er foretaget blandt 23.400 respondenter i alderen 18-65 år på tværs af 22 lande med 988 respondenter fra Danmark repræsentativt fordelt på alder, køn og geografi.

Data er indsamlet gennem en e-survey via Cints panel i perioden den 3. til den 10. januar 2019. Respondenterne er repræsentativt fordelt i forhold til køn, alder, uddannelse og region og efterfølgende vægtet. momondo har gennemført undersøgelsen hvert år siden 2014.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.