Se her, hvad danskerne er mest pinlige over at købe i supermarkedet

Det er ikke alle varer, vi har lige let ved at lægge op på supermarkedets indkøbsbånd.

Det er ikke alle varer, vi har lige let ved at lægge op på supermarkedets indkøbsbånd.

Krummer du tæer, og krydser du fingre for, at varene flyver hen over båndet, uden at andre bemærker det, når du har købt kondomer? Så er du ikke alene.

I en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, svarer 22 procent af danskerne, at det er pinligt at købe kondomer. I mange supermarkeder hænger kondomerne ved kassen, hvor andre kan følge med i, hvad man hiver ned fra hylden. Men til trods for, at knap hver femte dansker får røde kinder, når de skal købe kondomer, har Coop ikke tænkt sig at ændre varens placering.

»Kondomer er en vare, der er i højrisiko for at blive stjålet. Det er forholdsvis små pakker, der repræsenterer en vis værdi, og så slipper man for det pinlige i at skulle lægge dem op på båndet, hvis man stjæler dem. Derfor hænger de et sted, hvor kassemedarbejderen kan holde øje med dem. Vi mener, at man godt kan købe dem diskret,« fortæller Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop.

Han forklarer, at man i nogle områder kun sælger kondomer i supermarkedets kiosk, fordi der har været mange problemer med tyverier.

pinlige-ting

Mænd er mere realistiske
Når det kommer til kondomer, boner mænd og kvinder næsten ens ud på pinlighedsbarometeret. Noget anderledes ser det ud, når det kommer til buræg.

I undersøgelsen svarer knap hver femte kvinde, at det er pinligt at købe buræg. Det gælder kun syv procent af mændene.

Årsagen til forskellen på de to køn kan ifølge Jeppe Trolle Linnet, der har forsket i danskernes forbrug, skyldes, at kvinder har sværere ved at gå på kompromis med deres idealer.

»I den måde, vi fremstiller os på som forbrugere, er der stor afstand mellem, hvad vi siger, vi gør, og hvad vi rent faktisk gør. Vi vil gerne ses fra vores bedste side på eksempelvis Facebook, men vi indgår en del kompromiser, når vi er ude at handle. Jeg tror, at kvinder kan have en tendens til at have høje forventninger til sig selv, og derfor er det sværere for dem, når de ikke kan holde fanen højt, mens mændene er mere realistiske,« forklarer Jeppe Trolle Linnet, der er direktør i Linnet Research.

Mere om danskerne…

Det elsker danskerne: Her er de 10 mest solgte fødevarer i 2015

Her er danskernes dybeste og mest alvorlige hemmeligheder

Her får vi bedst service: Se, hvilke brancher danskerne er mest tilfredse med

Danskerne frygter ikke terror og krig: Se her, hvad der bekymrer os mest

 

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.