De 7 mest uundværlige bilapps

Her giver en af bloggerne fra Mikonomi sit bud på de absolut mest uundværlige apps til bilejeren denne sommer.

Displaying Waze.pngDisplaying Waze.pngDisplaying Waze.pngDisplaying Waze.pngDisplaying Waze.pngDisplaying Waze.pngWaze

  1. Til hurtigere ruter: Waze

Med Waze kan du optimere din daglige kørsel ved at blive tippet om alt fra kødannelser og fartkontrol til afspærringer og uheld. Alle disse informationer, og flere til, er baseret på real-time rapporteringer fra andre brugere af Waze. Konceptet bygger altså på et stort trafikfællesskab, hvor bilister kan hjælpe hinanden med at oplyse om aktuelle forhold. Dette betyder, at appen konstant opdaterer din rute baseret på de nyeste trafikinformationer, så du undgår unødig ventetid. Med denne app kommer du derfor hurtigst muligt frem på den mest benzinøkonomiske måde.

GoMore

  1. Til fordelagtig samkørsel: GoMore

Ikke nok med at det er hyggeligt med selskab på de længere ruter, så får du tilmed et tilskud til udgifterne ved at tilbyde samkørsel via GoMore. Her kan du let oprette et lift på en given strækning, og så kan brugere, der skal samme vej, anmode om en plads i bilen mod et prædefineret beløb. Hvis du eksempelvis skal på bilfri sommerferie, kan du også vælge at leje din bil ud for enperiode. Privatudlejning via GoMore kan foregå helt ned til en time ad gangen og i op til flere måneder, så du kan med fordel overveje, om det er en mulighed for dig. Det er i hvert fald nemme penge, hvis bilen alligevel bare står i garagen og samler støv.

FDM Benzinpriser

  1. Til billigere brændstof: FDM Benzinpriser

Vi ved alle, at priserne på brændstof svinger utrolig meget i perioder, og ikke mindst tankstationerne imellem. Ved at bruge FDM’s app kan du til gengæld få et hurtigt overblik over, hvilke tankstationer der tilbyder den mindste pris i dit lokalområde. Standardvisningen inkluderer stationer i en radius af 10 kilometer, men du kan også tilføje en række favoritter, uanset hvor langt væk disse tankstationer ligger. Dette er især en fordel, hvis du har langt til og fra arbejde, og hvis du ikke behøver at tanke indenfor de første 10 kilometer. Alle priserne på appen er maksimalt et døgn gamle og indrapporteres dels af tankstationerne selv og dels af appens brugere. Der udloddes tilmed præmier til de mest aktive brugere hver måned.

AutoCare Free

  1. Til bedre vedligeholdelse: Auto Care Free

Denne app er din personlige bilassistent, der påminder dig, når det er tid til olieskift, når bilen skal en tur til service eller lignende. Jo mere data du giver appen at arbejde med, jo flere tips og notifikationer får du om vedligeholdelse af din bil. Dette er både med til at forlænge bilens levetid og til at forbedre din biløkonomi. Desuden kan du få et overblik over, hvor langt bilen kører på literen, hvor meget hver tur har kostet dig, samt hvor meget bilen har kostet dig i alt. Med andre ord fungerer Auto Care Free som bilens dagbog, til store glæde for dig som bilejer. Hvis du på et senere tidspunkt vælger at opgradere til den betalte udgave, overføres din data automatisk.

Find min bil

  1. Til den glemsomme: Find min bil

Nu er det endelig slut med at fare forvirret rundt i jagten på din bil. Med appen Find min bil registreres GPS-koordinaterne for din parkeringsplads, når du parkerer. Når du skal bruge bilen igen, kan appen således hjælpe dig tilbage til dit udgangspunkt ved at give dig en specifik rutevejledning. Desuden får du en estimering af, hvor lang tid det tager at finde tilbage til bilen, så du undgår at betale dyrt for at overskride en betalt parkering. Find min bil er altså en super brugbar app, uanset om du skal finde bilen på IKEA’s store parkeringsplads eller du skal finde tilbage til en lille ukendt sidegade et sted i en lille europæisk by på din bilferie.

EasyPArk

  1. Til betaling af parkering: Easypark

Der findes næsten ikke noget værre end at komme løbende tilbage til en bil med en bøde i ruden, fem minutter efter parkeringsbilletten er udløbet. Med Easypark kan du til enhver tid forlænge din parkering, lige såvel som du kan afslutte og betale for parkeringen direkte på din mobiltelefon. Således betaler du kun for den tid, du rent faktisk holder parkeret og modtager en notifikation, når din parkering er ved at udløbe. For at bruge appen skal du blot indtaste registreringsnummeret, parkeringspladsens områdenummer, og hvor længe du forventer at holde parkeret.

Rødt Kort

  1. Til hurtigere vejhjælp: Rødt kort

Såfremt du har en kaskoforsikring, er du dækket af det Røde Kort i næsten hele Europa og kan gøre brug af denne app, der er udviklet af SOS International. Hvis du er involveret i et uheld, eller hvis bilen pludselig går i stå, kan du hurtigt få vejhjælp ved at følge den simple guide på displayet. Udover bilens placering skal du udfylde bilens registreringsnummer, dit navn og dit telefonnummer for at blive kontaktet af vagtcentralen med henblik på at aftale den bedst mulige hjælp. Du kan desuden bruge appen til at finde telefonnumre på de lokalemyndigheder og til at få oversat vigtige forsikringsoplysninger til det lokale sprog.

Du kan downloade de forskellige apps her.

OBS: Vil vil meget gerne gøre vores læsere opmærksomme på, at alle bilister til enhver tid skal overholde færdselslovens bestemmelser om kørsel og brug af mobiltelefon. Derfor opfordrer vi også til at anskaffe sig et håndfrit sæt og generelt undlade mobilbrug under kørsel.

 

 

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.