Ny streaming-gigant presser Netflix

Danskerne kan snart få endnu en streamingtjeneste, Amazon Prime, som vil gøre livet surt for blandt andre Netflix.

Danskerne kan snart få endnu en streamingtjeneste, Amazon Prime, som vil gøre livet surt for blandt andre Netflix.

Netflix’ position som verdens – og Danmarks – førende streamingtjeneste bliver de kommende år sat under hårdt pres.

Den amerikanske internetbutik Amazon er nemlig begyndt at satse stort på streamingtjenesten Amazon Prime, som indeholder et massivt katalog af film, serier, e-bøger og musik til godt 70 kroner om måneden.

DR og TV 2: Ny og ekstrem billig streamingtjeneste skal stoppes

Tjenesten har stor succes i USA og er blevet lanceret i Storbritannien og Tyskand, hvor brugerne har taget den til sig i stor stil. I Tyskland har en undersøgelse vist, at Amazon Prime har næsten dobbelt så mange abonnenter som Netflix.

Og der går ikke længe, før danskerne også kan nyde godt af den nye streaminggigant, spår Claus Bülow Christensen, digital analytiker hos Zibra Digital Media Group.

»Jeg er helt sikker på, at Amazon Prime også er på det danske marked inden for et par år. De er Netflix’ største konkurrent på verdensplan og de eneste, som for alvor bider dem i haserne,« siger Claus Bülow Christensen og fortæller, at er forlydender om, at at Amazon er begyndt at bygge lagerhaller i Sverige, hvorfra de vil lancere deres butiks- og streamingtjenester i de nordiske lande.

Så stor er forskellen på streamingtjenesterne – her får du det bedste udvalg

»Et stort problem for Netflix«
Ifølge Thomas Tanggaard, der er redaktør på webmagasinet Stream, har Amazon musklerne til virkelig at gøre sig gældende på det danske marked.

»Jeg kan sagtens se dem fylde rigtig meget. De har potentialet til at udfordre Netflix på alle markeder – også det danske. Det kan blive et stort problem for Netflix, at Amazon også sælger en masse ekstra ydelser og andre varer. Deres forretningsgrundlag er enormt, så de har et stort potentiale, hvis de satser på streamingdelen og får nogle lidt stærkere titler,« siger Thomas Tanggaard.

Streaming halverer dvd-salg på tre år

Han tror dog heller ikke på, at Amazon Prime kommer til Danmark, før de kan lancere tjenesten i hele Norden – »det er det danske marked for lille til,« forklarer han.

Ud over rygterne om, at Amazon vil bygge lokaler i Sverige, har mediet Computerworld de seneste uger spekuleret i, at Amazon måske bygger lokalerne i Fredericia.

Søndagsavisen ville gerne have spurgt Amazon om planerne for Danmark, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

I marts bekræftede Amazons chef i Norden og Baltikum dog over for Computerworld, at Amazon gør klar til at ekspandere og investere i de nordiske lande.

fakta om amazon prime
  • Koster cirka 70 kroner om måneden.
  • Sikrer levering fra Amazon inden for 24 timer.
  • Indeholder tusinder af film og serier samt millioner af musiknumre og e-bøger.
  • Indeholder lagring af filer.
  • Lanceret i USA, Japan, Tyskland, Storbritannien, Indien og Østrig.
  • Eksempler på film og serier, de står bag: ‘The Neon Demon’, ‘Bosch’.
  • Ny serie med de tre tidligere Top Gear-værter.

Kilde: amazon

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.