Så dyrt er det at vaske op i hånden

Mens opvaskemaskinen kun bruger 3.650 liter vand om året, bruger man 262.600 liter vand på den mindst vandbesparende opvask.

Mens opvaskemaskinen kun bruger 3.650 liter vand om året, bruger man 262.600 liter vand på den mindst vandbesparende opvask.

Det er dog vigtigt, at man bruger vaskemaskinen korrekt og bl.a. fylder den helt op før den sættes i gang.

Det kan godt være, at den er smådyr i anskaffelse, men til gengæld sparer du både en masse besvær og en del vand. En opvaskemaskine kan nemlig spare på både vand- og energiforbruget.

Ifølge en udregning, som TÆNK har foretaget, kan en opvaskemaskine med et lavt vand- og energiforbrug nøjes med at bruge 10 liter vand til en enkelt opvask på 55 grader, mens det vil kræve 720 liter vand at vaske det op i hænderne med en rindende vandhane i en time. Udregningerne er lavet på basis af en hustand med fire personer, der dagligt producerer nok beskidt service svarende til 12 kuverter.

5 ting du vil vide som hundeejer

Mens opvaskemaskinen kun bruger 3.650 liter vand om året, bruger man 262.600 liter vand på den mindst vandbesparende opvask. Førstnævnte koster 831 kr. om året, mens sidstnævnte koster 18.208 kr. med fjernvarme.

Opvaskemaskinen vinder
Har man en opvaskemaskine, der har et højt vand- og energiforbrug, kan opvasken klares på 20 liter, 65 grader og årlige udgifter på 1.663 kr. Og vælger man at vaske op i hånden med en balje, bruger man 49 liter per opvask, hvilket svarer til 1.175 kr. årligt med fjernvarme. Bliver vandet fra hanen varmet op med fjernvarme, kan det blive billigere i energi end opvaskemaskiner, der bruger el, fordi fjernvarme er en billigere energikilde, skriver TÆNK.

4 nemme husmorråd med eddike

Til gengæld skal vi lære at bruge opvaskemaskinen korrekt – rigtig mange skyller nemlig servicet af, inden den kommer i opvaskemaskinen, og vi er samtidig dårlige til at fylde den op på den mest optimale måde. Ifølge en undersøgelse, der har været publiceret i International Journal of Consumer Studies, kan vi faktisk spare hver tiende opvask væk, hvis vi bliver bedre til at fylde maskinen op.

Der er ingen grund til at skille sig af med en termokande til te, der pludselig lugter af kaffe. Her får du tre metoder til at fjerne kaffelugten

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.