Brevkassen: Må webshoppen tage en højere fragtpris, fordi jeg ikke bor på fastlandet?

Kære Camilla
Jeg bor på Bornholm og handler af og til på nettet. Det er gået op for mig, at jeg ofte betaler en højere fragtpris, fordi jeg bor på en ø uden brofast forbindelse – nogle gange op til flere hundrede kroner mere, end hvis jeg indtaster en adresse på f.eks. Sjælland. Er det lovligt?

Hilsen
Sandra

Kend dine rettigheder, når du handler på nettet

Kære Sandra
Det er lovligt, ja. Den fragtpris, som gælder for dig, skal bare være tydeligt oplyst. Det betyder, at den både skal fremgå af handelsbetingelserne, i købsforløbet og medregnes i totalsummen.

Så længde den er det, står det altså som udgangspunkt webshoppen frit for at beregne sig en højere fragtpris til øer uden brofast forbindelse.

Venlig hilsen
Camilla

Stor guide: Sådan undgår du kortsvindel

ONLINESHOPPERENS BREVKASSE OG CAMILLA ENGEL POST
Søndagsavisen og e-mærket vil gerne ruste danskerne til at handle på nettet. Derfor har vi i samarbejde startet ‘Onlineshopperens brevkasse’, hvor du kan skrive ind med spørgsmål til internethandel. Har du et spørgsmål? Send det til online@son.dk, hvor ekspert Camilla Engel Post sidder klar til at svare på dit spørgsmål.
camillaengelpost
Camilla Engel Post er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.
Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.