Test: Den dyreste hindbærsnitte er bedst

Lagkagehuset har den bedste og får seks stjerner, og Aldi har den dårligste og får nul stjerner.

Lagkagehuset har den bedste og får seks stjerner, og Aldi har den dårligste og får nul stjerner.

Lagkagehuset får som regel ikke topkarakter i Søndagsavisens smagstests, selvom deres bagværk ofte slår konkurrenternes på prisen. Deres tebirkes endte næstsidst med tre stjerner.

Deres kanelsnegl fik fire stjerner, men blev slået af andre med både fem og seks stjerner. Og Lagkagehusets brunkager fik ved juletid tre stjerner, hvilket var næstlavest.

Men hindbærsnitten er det stykke bagværk, der retter op på tidligere tiders middelmådige testresultater. Lagkagehuset får de maksimale seks stjerner af dommerne Anne Moltke Dahl og Maja Vase, der er forfattere til bøger om søde sager, udvikler dessertopskrifter og har været dommere i kagekonkurrencer.

»Der er masser af smørsmag i mørdejen, og den brækker i flager på den rigtige måde. Det gør også noget godt for mig, at den er bagt godt og er sprød og gylden. Det er tre lag luksus,« siger Maja Vase.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Sådan skal hindbærsnitter smage

Mørdejen skal være sprød og mættet af smør. Og så skal der være glasur på, som enten er pyntet med krymmel eller frysetørret hindbær. En hindbærsnitte skal være sød, men ikke for sød.

Syltetøjet må ikke være for gummiagtigt eller klistret. Og så skal vi selvfølgelig have en god balance mellem den søde glasur, den syrligtsøde hindbærsyltetøj og bundene.

Snitte med et ekstra lag
Mens hindbærsnitter normalt består af to lag mørdej med et lag syltetøj i midten, har Lagkagehusets hindbærsnitte tre lag mørdej med to lag syltetøj imellem og glasur på toppen.

»Det er sjovt, at der er flere lag end i de andre. Det er en rigtig blæresnitte,« siger Maja Vase.

Snitten fra Lagkagehuset er så god, at den er to stjerner foran andenpladsen fra Føtex, der får fire stjerner.

»Den er flot bagt og fint sprød, men det er en sølle mængde syltetøj. Smagen af hindbær drukner i mørdej. Hvis den havde haft dobbelt op på syltetøjet, kunne den have fået fem stjerner,« siger Anne Moltke Dahl.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Bundskraber får ingen stjerner
Bortset fra fem stjerner, som ingen af hindbærsnitterne får, tager dommerne hele skalaen i brug. Et rundt nul får hindbærsnitten fra Bagekunst købt i Aldi.

»Den er ellers meget pæn i glasuren og har en jævn fordeling af krymmel. Og så forventer man, at den er god. Men jeg er meget skuffet. Den er tør, og der er sparet på syltetøjet,« siger Maja Vase.

»Den smager lidt harsk. Puha, det er bundskraberen. Måske har de brugt en alternativ form for fedtstof?« spekulerer Anne Moltke Dahl.

Aldi fjerner omgående snitten
Ingen af dommerne mistænker dog Aldis snitte for at være for gammel. Holdbarhedsdatoen på pakken er tre uger efter testdagen. To andre hindbærsnitter – fra Rema 1000 og Føtex – har holdbarhedsdato trykt på pakken. Her er holdbarheden kun fire dage fra produktionsdagen.

Efter testen har vi orienteret Aldi om resultatet. Det har gjort, at kæden omgående har trukket hindbærsnitten fra Bagekunst ud af handlen.

»Varen lever ikke op til den kvalitet, vores produkter skal have. Vi lægger mange ressourcer i at sikre en høj kvalitet. Jeg er derfor meget ærgerlig over, at vi alligevel har solgt et produkt, der ikke lever op til vores krav,« skriver vicedirektør Thomas Bang.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1