Valget af alkohol afgør din brandert

Drinks og shots fylder dig med selvtillid og energi, mens vin og øl gør dig mere afslappet og øger risikoen for, at du bliver søvnig.

Sådan lyder et par af konklusionerne i en stor international undersøgelse, der har set nærmere på, hvordan vi bliver påvirket af forskellige typer alkohol.

Det gør alkohol ved din krop – time for time

Et forskerhold har fulgt 29.836 unge mennesker mellem 18 og 34 år fra 21 forskellige lande. De har alle drukket øl, hvidvin, rødvin og spiritus inden for de seneste 12 måneder og fortalt, hvilke positive og negative effekter de forskellige typer alkohol havde.

Studiet, der netop er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift BMJ Journal, viser, at der er ret markante forskelle på de forskellige typer alkohol.

En anden interessant konklusion er, at en højere procentdel af kvinderne end mændene konsekvent svarer, at de reagerer følelsesmæssigt på alkohol.

Her er 5 myter om alkohol

Det kan påvirke din oplevelse

Forskerne peger på, at de omgivelser, man drikker alkohol i, kan have indflydelse på den følelsesmæssige påvirkning, man oplever.

Når man oplever at føle sig mere sexet eller energisk af at drikke spiritus, kan det være, fordi man oftest drikker det ude i byen.

Når man bliver afslappet af vin, kan det skyldes, at man ofte indtager det til et middagsselskab og så videre.

Kvinder føler sig mere sexede
Mest markant er forskellen, når det gælder at føle sig sexet eller få lettere til tårer.

Her svarer 72 procent af kvinderne, at mindst én af typerne af alkohol får dem til at føle sig mere sexede, mens det samme kun gælder for 57 procent af mændene. 48 procent af kvinderne får lettere til tårer – det samme gælder kun for 32 procent af mændene.

Til gengæld er der flere mænd end kvinder, der angiver, at de er blevet aggressive af at drikke alkohol.

Sådan påvirkes du af alkohol ved forskellige promiller

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1