Skal du rejse denne vinter? Undgå disse 5 lufthavne, hvis du hader forsinkelser

Der er smukt på Malta, men der er mange fly, der ikke letter til tiden, når du skal derfra igen.

Der er smukt på Malta, men der er mange fly, der ikke letter til tiden, når du skal derfra igen.

Når kulden breder sig i Danmark, foretrækker nogle af os at rejse til sydligere himmelstrøg og nyde godt af varmen, mens andre har præferencer for at dyrke vintersport i sneklædte bjerge.

Vi vil have afslapning og hygge med familie og venner, og det sidste, vi ønsker, er at sidde fast i lufthavnen, fordi flyet er forsinket eller aflyst.

Med udgangspunkt i statistik fra OAG, som leverer data om flytrafik, kan Flyhjælp oplyse dig om de lufthavne, hvor der i de seneste måneder har været flest flyforsinkelser.

Læs også på MY DAILY SPACE: Kender du dine rettigheder, hvis dit fly bliver aflyst eller forsinket?

5. Sydeuropæisk charme i Malta

Malta er et af Europas mindste lande og består af tre øer, der alle er befolkede. Landet er kendt for sin fantastiske natur, masser af historie og et behageligt tempo. Måske for behageligt, for øverst på listen finder vi Maltas eneste internationale lufthavn, hvor henved 46 procent af alle fly letter med forsinkelser.

4. Romantisk afstikker til Paris?
Paris er et yndet rejsemål, og flere millioner turister valfarter årligt til kærlighedens by. Rigtig mange vælger at flyve til Orly-lufthavnen i Paris, som er Frankrigs andenstørste lufthavn målt på antal årlige passagerer.

Det skaber naturligvis en vis trængsel og deraf mange forsinkelser. Mere end 45 procent af alle fly, der letter fra Orly, er således forsinkede.

Læs også på MY DAILY SPACE: Makeup, cremer og væsker … det må du have med i håndbagagen

3. Solrige Lissabon
Lissabon bliver af mange rejseguider beskrevet som en af de mest oversete hovedstader i Europa. Byen er rig på både historie og kultur, og er derfor et oplagt rejsemål i vintermånederne, hvor dagstemperaturen svinger imellem 15 og 20 grader.

Lufthavnen i Lissabon har dog meget at ønske af sig. I den forgangne måned var 50 procent af alle fly fra Lissabon mere end 15 minutter forsinkede.

Læs også på MY DAILY SPACE: Den ultimative spilleliste til flyveturen

2. Går turen til London?
Så er der også grund til at være opmærksom. London har alle dage været populært, og med det faldende pund er populariteten kun styrket yderligere. Rejser du til London, bør du dog styre uden om lufthavnen Gatwick, hvor hele 55 procent af flyene letter med forsinkelser.

Skal du til London, bør du derfor overveje en af de to andre lufthavne i området.

Gatwick er den lufthavn i London, der har flest forsinkelser. (Foto: Pexels)

1. Er du Manchester United-fan?

Selv om både Oasis, New Order og Morrissey stammer fra den engelske by Manchester, er byen i dag mest kendt for sine to store fodboldklubber, som sportsglade danskere ofte tager til for at se kamp. Har du en planlagt sportsweekend i tankerne, så bør du sikre dig, at du har tiden på din side. Ikke mindre end 65,8 procent af alle afgange fra Manchester lufthavn var i sidste måned forsinket, hvilket gør lufthavnen til absolut bundskraber i denne liste.

Læs også på MY DAILY SPACE: Her er den billigste dag at købe flybilletter

Artiklen er skrevet af flyhjælp.dk, hvor du kan læse mere om dine rettigheder ved forsinkelser.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.